En de dader is … Dick Cheney

De olieramp in de Golf van Mexico lijkt der ergste natuurramp te worden die Amerika ooit trof. De vraag wordt steeds interessanter wie er verantwoordelijk zijn en waren voor het feit dat zoiets kon gebeuren. Hoe het mogelijk is dat het enige wat nodig is voor het ontstaan van zo'n ramp een brand is op een boorplatform. Toch niet een gebeurtenis die volstrekt onverwacht is. Toch was er geen systeem bedacht om in geval van brand een olie te kunnen afsluiten.
Wie nam het besluit dat er geen afsluiters nodig waren? Volgens The Wall Street Journal besloot de task force onder leiding van vide president Dick Cheney dat oliemaatschappijen geen afsluiters hoefden te kopen (kosten een half miljoen).
En dat is er nog Haliburton: het bedrijf waar Cheney lange jaren werkte en dat toen hij eenmaal reservepresident was overal aan meedeed, onder meer aan moordpartijen in Irak. Haliburton blijkt een essentieel deel van het platform te hebben betaald. Namelijk de betonnen afsluiter, die nu niet blijkt af te sluiten.
Er zullen veel onderzoeken komen, en telkens zal de naam Cheney opduiken, voorspelt Salon.
Grappig dat de man vrijuit ging ondanks schendingen van de mensenrechten en nu alsnog verdachte wordt vanwege een ander misdrijf.
Veelzijdige man, die Cheney

Zie ook Dick Cheney's Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day in Newsweek

 

Bron(nen):   Salon  Huffington Post