Gordon, u kunt gaan

Ja, Gordon Brown stapte nog pontificaal uit zijn grote Jaguar voor de deur van zijn ambtswoning op de ochtend na de Britse verkiezingen, zo van: hier woon ik en laat die David Cameron eerst maar eens zorgen dat hij de sleutels krijgt.
Aan de sleutels wordt hard gewerkt - de Conservatieven moeten het eens zien te worden met de Liberalen - maar intussen hebben de Britten het helemaal gehad met Brown. Slechts 28 procent zou hem willen houden blijkens een poll van The Sunday Times, van de rest mag hij opstappen. Ook enkele Labour-ministers heben op hem ingepraat en erop aangedrongen dat hij nu vertrekt en gewoon oppositie gaat voeren. 
Intussen wordt het Cameron door partijgenoten niet in dank afgenomen dat hij de kieswet wil veranderen om de Liberalen ter wille te zijn. Want een verwaterd districtenstelsel betekent de volgende keer gewoon minder zetels en dus ook minder baantjes voor de Tory's die graag in het parlement willen komen. 
Tegelijk begrijpt eenieder dat haast is geboden. 's Lands economie staat er uiterst beroerd voor en als de vorming van een nieuwe regering geen voortgang boekt, zal dit het pond geen goed doen.

Bron(nen):   The Sunday Times