Wouter Bos: kosten van de zorg rijzen nog altijd de pan uit

Nederland heeft de kosten in de zorg nog lang niet onder controle. Dat zegt oud-minister van Financiën Wouter Bos in Het Financieele Dagblad. 'Alle positieve geluiden over het beheersen van de zorgkosten in dit en vorig jaar zijn zwaar overdreven', aldus Bos, sinds augustus topman van het VUmc. 'Op zijn best gaat het om een zekere afremming van de stijging', denkt de voormalige PvdA-leider. 'De stijging die resteert, is twee keer zo groot als de groei van het nationaal inkomen. Dat stuit een keer op grenzen.' Als de crisis voorbij is, worden zorgkosten hét politieke thema, voorspelt Bos.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  En meneer Bos weet vast nog wel een clubje mensen bij een oud werkgever die dat voor een redelijk uurtarief even oplossen. Nepotisme FTW.

  • Jeroen

   Zei meneer Bos dat erbij? Waarop baseer je dat, Robin?
   De inrichting en financiering van de gezondheidszorg is toch gewoon een zaak van de politiek? Het lijkt me niet zo schandalig dat iemand die er zicht op heeft, er iets over zegt.
   Misschien vind je dat hij ongelijk heeft. Dan hoor ik graag je argumenten.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Ik ken meneer Bos intussen (via mijn werk) wel een beetje. En het oldboys netwerk waarin hij zit ook. Google zijn arbeids verleden even en je weet welk bedrijf (mijn opdrachtgever) straks de consultants gaat leveren om het probleem op te lossen. Maar geloof me niet op mijn woord. Ik ben benieuwd.

    (in antwoord op Jeroen)
 2. Vogelbeest

  De basis voor een gezonde mensheid raakt steeds verder vervuild. Een plakje ham uit de supermarkt bestaat vaak maar voor 80% uit vlees. De rest is maltodextrose, glucose-fructose siroop, conserveermiddelen en smaakversterkers.
  De wereldwijde epidemieën van zwaarlijvigheid, en hart- en vaatziekten groeien net zo snel als de productie van (geraffineerd)(gehard)(plantaardig) vet. Zoeken naar de bron van de problemen is niet in het belang van de voedselindustrie, of die van de medische industrie, dus hoor je daar niets over. We verhogen liever de premies en geven de vergrijzing de schuld.

Reacties niet toegestaan