Obama nu echt besmeurd door de olie

Niet alleen de olievlek in de Golf van Mexico wordt steeds groter, ook de invloed van de ramp op de positie van Barack Obama neemt toe. Het is nu bijna openlijk oorlog tussen Obama en BP en dat is geen situatie waar de president van zal hebben gedroomd.
Inmddels komen zelfs de betrekkingen tussen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten onder druk te staan. Vanuit Londen klinkt het bezwaar dat Obama zich erg 'bevooroordeeld' en 'persoonlijk' uitlaat als hij zijn grieven jegens BP publiek maakt. Hij zou in de ban zijn van anti-Engelse sentimenten.
Moet je eens kijken hoe de rest van de wereld nu gebukt gaat onder de Amerikaanse hebzucht die de kredietcrisis ten gevolge had, wordt er gezegd. Tot welke schade heeft dit gedrag wel niet geleid? Dus kan die Obama niet een toontje lager zingen?
Het ophalen van olie uit diepe zee is een beslissing geweest waar de VS volldig achter stonden - het werd gezien als een uitstekende manier om geld te verdienen aan eigen grondstoffen en minder afhankelijk te zijn van het Midden-Oosten. De VS en BP opereerden daarbij 'schouder aan schouder' en het heeft geen pas om BP nu als de kwaaie pier af te schilderen. Aldus de Britten...

Bron(nen):   The Times