Particulier bureau kreeg Spiegel en Berendsen vrij

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft amper een rol gespeeld bij de vrijlating uit hun gijzeling in Jemen van Judith Spiegel en Boudewijn Berendsen in Jemen Een particulier onderzoeksbureau uit Putten, Restment, is ingeschakeld door de familie omdat de overheid niet voldoende deed,  heeft een belangrijke rol gespeeld in het vrij krijgen van gijzelaars . Voor hun vrijlating is fors betaald, schrijft De Telegraaf . Omdat de overheid geen fondsen vrij wilde maken, is onder vermogende Nederlanders geld ingezameld om het losgeld te kunnen betalen. De directeur van Restment, Lenard Prins, zou zelf naar Jemen zijn afgereisd voor de onderhandelingen. Prins wil in de Telegraaf alleen bevestigen dat het bedrijf betrokken is geweest bij de kwestie. Nadere details kan hij niet geven. “Het was een private opdracht en dus kan ik de bevindingen niet in de publiciteit brengen. De tweede reden is dat wij als bedrijf sowieso het beleid hebben om niet de publiciteit te zoeken”, aldus Prins. Tegen Nu.nl ontkent hij dat er zou zijn betaald

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Ik heb hier gemengde gevoelens over. Mooi dat die twee vrij zijn gekomen. Maar het doet me ook denken aan hoe de golf van scheepskapingen op gang kwam. Dat kwam omdat de particuliere bedrijven meteen losgeld gingen betalen en zo een enorme aanzuigende werking creëerden. Uiteindelijk moesten vele landen veel geld uitgeven om met militaire middelen de piraten weer terug in hun hok te jagen. Ook vandaag de dag nog.

 2. De Staatsburger

  Kan dat bedrijf Restment niet vervolgd worden voor het financieren van terreur en het moedwillig in gevaar brengen van Nederlanders in den vreemde?

 3. Divert

  Volgens Restment is er helemaal geen losgeld betaald.
  Daarnaast is deze hele ontvoering al vanaf het begin af aan geen normale ontvoering geweest. Het zal me niks verbazen als alles in scene is gezet met de bedoeling losgeld te krijgen en toen dat niet gebeurde terugkomen naar Nederland met dit verhaal.

Reacties niet toegestaan