‘Belastingdienst heeft permanent vele honderden uitzendkrachten nodig’

Honderden uitzendkrachten houden al jaren een noodsysteem in de lucht om de afdeling Toeslagen van de belastingdienst aan het draaien te houden. Er wordt met uitzendkrachten gewerkt omdat het noodsysteem tijdelijk zou zijn en al twee jaar geleden overbodig zou zijn geworden. Maar de uitzendkrachten zijn nog steeds nodig. Kosten: een half miljoen euro per week. In een reactie in De Telegraaf stelt de fiscus dat de afdeling in eerste instantie een tijdelijk karakter had. Inmiddels is dat permanent geworden. „De afdeling zal blijven omdat handmatig toezicht noodzakelijk zal blijven. Ook met het nieuwe systeem.” Aanhoudende problemen bij Toeslagen werden staatssecretaris Weekers (Financiën) vorige week fataal. Hij moest erkennen dat 125.000 huishoudens niet de toeslagen krijgen waarop ze recht hebben. Zijn opvolger Eric Wiebes is gisteren door koning Willem-Alexander benoemd. Orde op zaken stellen bij de Belastingdienst is één van zijn belangrijkste taken.

Bron(nen):   De Telegraaf      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Voor de problemen met toeslagen werd al bij het invoeren van de toeslagen-taak van de belastingdienst gewaarschuwd, de belastingdienst int namelijk belastingen. Het uitkeren van toeslagen is een heel andere tak van sport.

  De politiek heeft dat in de wind geslagen, en afgezien van het gedrocht van een toeslagen-bureaucratie dat we nu hebben zit de belastingdienst nu diep in de nesten voor iets waar ze al tegen gewaarschuwd had.

  Het is de schuld van de linkse politiek met hun maakbare toeslagensamenleving, waarbij steeds meer wordt geprobeerd voor elke individu het perfecte antwoord te vinden, wat gewoon niet kan. Dat kost meer en levert minder op. (en mensen verwachten steeds meer van de overheid en worden steeds bozer als de overheid niet kan voldoen aan de verwachtingen)

  • Marcel van Houten

   Het lijkt mij heerlijk om in de schoentjes van Rhodberth te staan en iedere keer alle schuld zo bij links te deponeren. Ja het was links want die was stout omdat ze opkomen voor de zwakkeren in de maatschappij…. Ik betaal graag belasting voor mensen die het wat minder hebben, blijkbaar is egoisme jouw standaard.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Nee, je begrijpt mijn standpunt totaal niet.
    Ik betaal ook graag meer belasting, ook voor mensen die het minder hebben.
    Ik ben dan ook absoluut voor een progressief belastingstelsel.

    Het
    probleem dat ik heb is dat we aan de ene kant een progressief stelsel
    hebben, en vervolgens aan de andere kant ook nog eens met toeslagen gaan
    werken. Daarmee wordt het steeds bureaucratischer, logger,
    onoverzichtelijker.

    De oorzaak is de maakbare samenleving, het
    idee dat er overal moet worden bijgeschaafd, bijgesteld, aan knoppen
    moet worden gedraaid om zo iedereen te bedienen.

    Dat is een monster aan het creëren.
    Ik
    vind het prima om bv. alle toeslagen af te schaffen, de onderste schijf
    af te schaffen, en de overige schijven naar noodzaak te verhogen.

    En dat is een eerste zet die niet alles oplost. (bv. voor mensen die weinig belasting betalen maar veel toeslagen ontvangen)

    (in antwoord op Marcel van Houten)

Reacties niet toegestaan