Het net om Plasterk sluit zich: ook AIVD vond dat hij moest zwijgen

Het wordt almaar raadselachtiger wat Ronald Plasterk heeft bezield om in 2013 te verkondigen dat niet de Nederlandse inlichtingendiensten, maar de NSA de gegevens van 1,8 miljoen telefoongesprekken had getapt. Eerder vandaag onthulde NRC dat zijn collega minister Hennis, die verantwoordelijk is voor de militaire inlichtingendienst, Plasterk had aangeraden t zwijgen. De NOS weet nu te melden dat Plasterk zelfs  door inlichtingendienst AIVD is gewaarschuwd dat de informatie die hij gaf aan de Tweede kamer niet volledig of zelfs onjuist was.  De minister ging toch naar Nieuwsuur, en verklaarde daar dat de Amerikaanse geheime dienst NSA 1,8 miljoen telefoontjes tussen Nederland en de Verenigde Staten had geregistreerd.
Plasterk blijkt dus niet alleen in strijd met de waarheid te hebben gesproken, hij was daarvoor ook door twee gezaghebbende partijen - Hennis en de AIVD - voor gewaarschuwd.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Jannie Ooms

    Jammer. Ik vind Plasterk wel een een aardige vent, met Dijsselbloem de intelligentste van het hele kabinet, maar het lijkt erop dat zijn positie onhoudbaar is geworden…

Reacties niet toegestaan