Sywert was goed in praten, niet in dingen doen

Mensen die tot voor kort trots waren op 'hun' Sywert van Lienden typeren hem vandaag in het AD als een ijdele praatjesmaker. Zoals leden van de programma-commissie van het CDA, waar hij zich naar binnen had gepraat.

Een commissielid in het AD over Van Lienden: ,,Hij was heel goed in praten. Maar niet in dingen doen.'' Hij had het druk met andere dingen. Meerdere commissieleden bevestigen dit beeld. Als Van Lienden thuis werd gebeld door een van zijn commissieleden, hoorde men niet zelden kinderen op de achtergrond. ,,Typisch zo iemand van deze tijd, die niet kan kiezen en alle ballen in de lucht wil houden'', zegt een waarnemer.

Op zeker moment werd niks meer gehoord van het wonderkind. Maar dat begreep de commissie wel: Sywert was druk met zijn charitatieve mondkapjes.

Een aantal van zijn partijgenoten wil niet langer afwachten tot het orakel weer spreekt. Ze vinden dat hij met zijn lidmaatschap de christendemocratie schaadt. Ze hebben het partijbestuur verzocht een royement te onderzoeken.