Teeven: “De hele PvdA-fractie moet voor strafbaarstelling illegaliteit stemmen”

Staatsecretaris Fred Teeven verwacht van de PvdA-fractie dat die  als één man voor zijn wetsontwerp stemt om illegaliteit strafbaar te stellen. Tegen dat wetsontwerp is in de PvdA onder de leden sterk verzet, maar volgens Teeven heeft de fractie zich er bij het regeerakkoord aan gebonden en kan de PvdA niets anders dan voor stemmen.
 „Daar geldt dus in feite een man een man, een woord een woord. Of in dit geval misschien: een vrouw een vrouw, een woord een woord”, aldus Teeven in een interview met De Telegraaf .
De VVD-bewindsman brengt in herinnering dat hij PvdA-wensen rond het kinderpardon pijlsnel heeft uitgevoerd, ook al was zijn eigen partij er bepaald geen voorstander van. „Als de hele VVD-fractie het kinderpardon steunt, is het logisch dat de PvdA dat met de strafbaarstelling doet. Je moet die volledige steun ook hebben voor het kabinetsbeleid. Dan kan je niet hebben dat er één of meerdere leden van een coalitiefractie zijn die dat niet doen.” Op de vraag of hij verwacht dat de hele PvdA-fractie instemt met de strafbaarstelling van illegaliteit zegt Teeven: „Als je dingen met elkaar afspreekt, dan is het wel van belang dat iedereen die lid is van een regeringsfractie daar achter gaat staan.”

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Ze kunnen altijd nog in de tweede kamer voor, en in de eerste kamer tegen stemmen.

 2. marianne martens

  dan te bedenken dat illegalen al tientallen jaren als crimineel worden behandeld. Wat is er nieuw aan zo’n wet? Tuurlijk staan ze achter de wet, is afgesproken en we weten allang dat in de Politiek:” een man een man een woord een woord = afgesproken. Ga lekker het artikel in de Groene, lezen va Ewald Engelen” Het gaat helemaal niet zo goed met de economie”,( exportbedrijven worden rijk, burgers blijven er op achteruitgaan ),een schrijver om te koesteren.Heeft een vooruitziende visie en beeldend taalgebruik.Ook een column van hem Revolutionair document”DNB geeft toe dat U wordt genaaid waar U bij staat”.

 3. Leo

  Teeven is toch die man die de Nederlandse rechtstaat heeft geprobeerd te ondermijnen? Toen met die Volkert van de G?
  Nadat hij een paar weken daarvoor bij de kroning nog had gezworen deze rechtstaat onvoorwaardelijk te steunen?
  Een man een man een woord een woord, slaat in ieder geval niet op hem.
  Emotiepolitiek en “waan van de dag” past hier beter.

  • Leo

   En wat betreft dat kinderpardon ben ik van mening dat een kind nooit illegaal kan zijn. Je kunt bij de geboorte van een kind toch niet zeggen “sorry maar je bent hier illegaal, sterker nog crimineel”. Nee nog sterker, het was van de VVD een dienst aan de PVdA dat je hier als kind nu legaal bent en niet crimineel!
   Wat is die Teeven toch een ongelooflijke kwakhannes, wat haalt hij de VVD toch onderuit!. Maar ja….waar staat die volkspartij voor de Vrijheid eigenlijk voor?

   (in antwoord op Leo)

Reacties niet toegestaan