Clinton: Saoedi-Arabië is de voornaamste sponsor van de terroristen, Taliban, al Qaida

Wikileleaks portretteert bondgenoot Saoedi-Arabië als de grote suikeroom van de terroristen. De Taliban,  Lashkar-e-Taiba en andere extreme groepen die de ongelovigen om zeep proberen te helpen doen dat op kosten van de sjeiks van Saoedi-Arabië, en de leiding van dat land heeft niet veel zin daaraan iets te doen, volgens  Hillary Clinton.
"More needs to be done since Saudi Arabia remains a critical financial support base for al-Qaida, the Taliban, LeT and other terrorist groups," zegt Clintons ministerie in december 2009.
Clinton: "Saoedische donors zijn veruit de belangrijkste geldbron voor Sunni-terroristen in de hele wereld."
Drie andere bevriende landen die de terroristen van geld voorzien zijn Qatar (van dat WK), Koeweit (bevrijd door de VS en Engeland) en de Arabische Emiraten.
Een van de groepen die specifiek genoemd wordt is de groep die het bloedbad aanrichtte in Mumbai.
De 'cables' die vandaag zijn vrijgegeven laten zien dat Amerika onder leiding van Clinton telkens pogingen doen de Arabieren te overtuigen dat ze moeten stoppen met het sponsoren van de vijand, maar dat dat tot niets leidt.
Voor een deel loopt het geld via terroristen die als pelgrims naar Mekka gaan. Maar veel gebeurt ook met openlijk medeweten van de Soedische overheid.

 

Bron(nen):