Geert Wilders luncht met Libelle-lezeressen

Het onvolprezen vrouwenweekblad Libelle (sinds 1934) organiseert sinds dit jaar lunchbijeenkomsten met bekende politici. "Libelle gaat bewijzen dat politiek allesbehalve saai is", zo meldt het weekblad trots op zijn site. Eerder waren er bijeenkomsten met oud-premier Balkenende, oud-minister van Onderwijs Ronald Plasterk en met de huidige minister van datzelfde department, Marja van Bijsterveld. 

Vandaag komt PVV-leider Geert Wilders op lunchbezoek bij de dames van Libelle. "Terwijl u een broodje eet, kunt u al uw vragen kwijt, bijvoorbeeld over de gedoogsteun die zijn partij geeft aan het nieuwe kabinet, over de standpunten van zijn partij of over Henk en Ingrid.", zo staat er schattig. Het broodje is gratis, het aantal plaatsen beperkt (100). 

Wilders uitgenodigd bij Libelle, wie had dat een paar jaar geleden kunnen bedenken? Getuige de reacties op het Libelle-forum wordt de man met gemengde gevoelens ontvangen. Meningen lopen uiteen van 'Libelle Rules' en 'Het lijkt mij geweldig om eens in contact te komen met die man' tot 'Als ik de ongenuanceerde uitspraken hoor van deze man heb ik al gegeten en gedronken' en 'Ik zeg mijn abonnement op'. 

Opvallend genoeg wordt Wilders o.a. ontvangen door twee Nederlandsen van Turkse komaf: Libelle-columniste Ebru Umar, die de PVV-leider vooraf al heel gezellig interviewde en Gediz Turan,  kritisch blogster voor Libelle en als moderator aanwezig op het Wilders-forum.

Bron(nen):   Libelle  Libelle Forum