Russisch parlement maakt EU-sancties belachelijk

De sancties van Amerika en Europa hebben in Rusland nog niet veel indruk gemaakt. Gisteren maakte een vice-premier - zelf op de lijst van personen die de EU niet meer in mogen - zich al vrolijk over de strafmaatregelen. Het Russische parlement, de Doema, voegde daar dinsdagochtend nog iets aan toe. De Doema nam een resolutie aan waarin Obama en 'de Euro-bureacraten' werd gevraagd de sancties uit te breiden. Alle leden die voor de aansluiting van de Krim bij de Russische Republiek willen graag op de lijst worden gezet van personen die door de sancties worden geraakt, zeiden ze in een resolutie die met algemene stemmen werd aangenomen. Eenentwintig verantwoordelijken uit Rusland en de Krim komen als gevolg van de sancties de EU niet meer in. Hun financiële tegoeden in de EU worden bevroren, besloten de achtentwintig ministers van Buitenlandse Zaken maandag tijdens een vergadering.

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Badr Hari gedrag. De ‘humor’ van een leeg hoofd op een dikke nek, die weet dat hij kan provoceren, intimideren en negeren omdat mensen geen klap willen krijgen. Iemand die altijd sterk is geweest – omdat hij geboren is met grote vuisten, of een bodem vol grondstoffen – hoeft niet slim te zijn. Maar het zieligste van het verhaal is dat zo’n diknek ook daadwerkelijk gelooft respect af te dwingen. Eens was Rusland een land om te bewonderen…

  • Jannie Ooms

   Ik ben het helemaal met je eens. Hoewel… ”Eens was Rusland een land om te bewonderen…” Je weet kennelijk meer dan ik. Wanneer was dat dan het geval?

   (in antwoord op Kopje thee)
   • Kopje thee

    Ik bedoel cultureel en wetenschappelijk. Ondanks de repressie van tsaren en sovjets hebben de Russen veel moois bijgedragen aan de wereld. Maar dat is allemaal voorbij. Er wordt niks, niente, ничего geproduceerd in dat land, het is alleen maar potverteren op de natuurlijke reserves.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Kattebel

  Ja wij Europeanen zijn natuurlijk de dun-nekken (lees ‘goodguys’) en kunnen ongelooflijk trots zijn op wat wij ‘met elkaar’ hebben weten te ‘bereike’n met onze nepotistische ruif genaamd Brussel…

  • Kopje thee

   Grappig hoe hier op wel.nl steeds het adagium wordt toegepast van ‘Two Wrongs Make One Right.’ – Hoe anti-Brussel of anti Amerikaans je ook mag wezen, dan ben je toch wel de weg kwijt als je daarom de wegen vergoelijkt die Poetin bewandelt. Ik mag toch hopen dat ik mijn morele kompas bewaar als het een multimiljardair betreft die de wet naar zijn hand zet, is het niet om zichzelf aan een tiende ambtstermijn te helpen dan wel militair de soevereine grenzen van buurlanden te negeren, die aan de lopende band critici de mond snoert door ze op te sluiten, te vergiftigen, die journalisten vermoordt als ze niet meewerken aan de hersenspoeling van het Russische volk, die dankzij een fundamentalistische kerk en achterban homoseksuelen en andersdenkenden in elkaar laat trappen, die z’n geld liever aan ‘n gouden weg rond sotsji en een buitenpaleis besteedt dan aan een degelijk sociaal vangnet en onderwijs, tsja, dan mag ik toch hopen dat ik niet vanuit een onnozel ‘lekker puh’ argument zo’n gast ga steunen? Hou toch op man! Of steun je ook graag Mugabe of Kim-Jong Un omdat ze anti Brussel, Amerika of VN zijn?

   (in antwoord op Kattebel)
 3. Karl Ruprecht Kroenen

  RU – USAEU 2-1.

  De USA en de EU als bewaarders van de “democratie” die streng het morele wijsvingertje tegen het “agressieve” Rusland zwaaien en de dreigen met straf.

  Om je te bescheuren.
  Ze hebben ladingen boter op het hoofd en dat weten de Russen maar al te goed.

 4. Wans Horst

  Welk democratisch land gaat nou steigeren bij democratische besluiten? Geen, dus alle landen die nu steigeren omtrent de Krim zijn gewoon cryptocommunisten en ik dank Poetin voor het ontmaskeren van deze misdadigers.

  • André Somers

   Ah… Dus als als Turkije “vrijwilligers” naar de Schilderwijk sturen, en deze zich vervolgens onafhankelijk verklaart, een schertvertoning van een referendum organiseert en zich dan aansluit bij Turkije dan is dat democratisch en heeft niemand in Nederland daarom te zeuren. Toch?

   (in antwoord op Wans Horst)
   • Kopje thee

    Inderdaad. Zelfs de 50.000 demonstranten in Moskou eergisteren hebben dat beter door, ondanks hun staatspropaganda, dan alle Poetin-flirts hier op Wel.nl. Stuitend.

    (in antwoord op André Somers)
   • Wans Horst

    Zoals voormalig minister van Justitie Piet-Hein Donner (CDA) heeft verklaard staat ook niets in de weg de sharia in Nederland het rechtssysteem te vervangen als een meerderheid van de Nederlanders het wil.

    Wij hebben ook zelf die mensen binnengelaten en stemrecht gegeven.

    (in antwoord op André Somers)
    • André Somers

     Hoe is dat hetzelfde als het zich eenzijdig afscheiden van een deel van een land onder druk van een bezettingsmacht?

     Dit “referendum” hield niet eens als optie open om de Krim deel van Oekraïne te laten zijn. Heel democratisch inderdaad…

     (in antwoord op Wans Horst)
     • Floris Maaskant

      Beste André, dit is echt niet onder druk van een bezettingsmacht! Je kan er van maken wat je wil, maar het gros van de Krim-bewoners heeft weinig met het failliete Oekraïne en heel veel met moedertje Rusland…

      Het blijkt zelfs dat veel Krim-tartaren voor Rusland hebben gestemd omdat het voor hen gewoon een economisch veel beter toekomst perspectief biedt. Natuurlijk past dat niet in het plaatje dat ons hier wordt voorgehouden, maar dat maakt het niet minder waar.

      (in antwoord op André Somers)
     • Wans Horst

      De VS en EU laten zich van hun kinderachtige kant zien en jij trapt erin…

      (in antwoord op André Somers)
  • JRR Uijlings

   In januari was in een poll rond 55% van de bevolking voor aansluiting met Rusland. Dat zal best omhoog zijn gegaan, maar met 40%? Ik dacht het niet.

   (in antwoord op Wans Horst)

Reacties niet toegestaan