‘Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft?’

Reacties op Wilders
Özcan Akyol ‏
Waarom mag je dit niet met de tweede wereldoorlog vergelijken?
André Rouvoet Ik krijg een heel vervelende smaak in mijn mond als ik @geertwilderspvv hoor: "wilt u minder Marokkanen in 070? Gaan we regelen"... Fokke & Sukke ‏ Best een interessante vraag. "Willen jullie meer of minder, Marokkanen?" Jörgen Raymann  Minder Marokkanen, minder Turken, minder Surinamers Minder Antillianen enz. anno 2014 = minder Nederland! Arie Slob ‏ Grote smet op de verkiezingsavond het scanderen om minder Marokkanen bij de PVV-bijeenkomst. Echt alle fatsoensgrenzen voorbij. Jeroen Pauw  Wat een treurige vertoning, deze scanderende PVV'ers.. Minder, minder, minder Marokkanen binnenhof24 ‏ 'Oproepen tot minder Marokkanen of Polen? Wat een achterlijke vertoning' Thijs Römer 'Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft?' Remco van Mulligen  'Hoe minder Joden in Nederland, hoe beter.' Aldus Geert Wilders. O nee, hij zei 'Marokkanen' en dan mag het ineens wél. Onno Bosma ‏ #Wilders wil minder Marokkanen in Den Haag. Zijn vreemdelingenhaat richt meer maatschappelijke schade aan dan allochtone criminaliteit. PatrickS. ‏ "Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten." Rossen ‏ Ik heb ook een hekel aan Wilders, maar volgens mij hebben de mensen die Wilders met Hitler vergelijken totaal geen idee wat Hitler deed. Elsevier ‏ Wilders: 'Iedereen die mij nu nog met Hitler vergelijkt, heeft een probleem'

31 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Als we eerlijk zijn weten we allemaal dat Wilders niet minder Marokkanen bedoelt,maar minder asociale criminele Marokkanen en minder Marokkanen die zo dwepen met de Islam dat ze een gevaar voor de samenleving vormen.

  Maar goed ,ik neem aan dat ook de tegenstanders van Wilders dat willen, of niet? Of wonen deze veilig ver weg van deze groepen?

  Dan willen ze beiden in feite hetzelfde, dus zie ik het probleem niet.
  Wilders roept al heel lang dat hij bepaalde groepen Marokkanen wil aanpakken, dus vraag ik mijzelf af waarom er dan nu weer van gemaakt wordt dat hij alle Marokkanen kwijt wil.
  Het woord Marokkaan staat helaas synoniem voor regressie en crimineel gedrag en statistieken wijzen dit ook uit.

  Spijtig voor de Marokkanen die gewoon prima aan de gang zijn(waarvan ik er persoonlijk genoeg ken).
  De mensen die in die wijken wonen ,waar Wilders deze vraag aan stelde zien de problemen elke dag om hun heen en de politiek doet er niets aan omdat het hun cliënten en stemvee zijn.

  Wil Wilders alle Marokkanen uit Nederland weg?
  Nee.
  Wil Wilders iets doen voor die mensen in de wijken waar Marokkanen overlast veroorzaken?
  Ja.

  Maar goed, leuk om dit weer uit zijn context te trekken en te verdraaien.
  Wilders is niet mijn vriend en heb ik niets van de PVV of welke andere partij met leugenaars dan ook,maar dit is weer zo een typisch dom en oneerlijk staaltje draaien.,
  Net zoals de vergelijking van 18 met GW.

  En er wordt weer eens volledig vergeten welke mensen PVV stemmen en waarom deze dat doen.

  Bovenal zeer domme kortzichtige en hypocriete reacties van domme mensen eronder.

  “Özcan Akyol ‏
  Waarom mag je dit niet met de tweede wereldoorlog vergelijken?”

  Als iemand jou dat nog moet gaan uitleggen dan is het wel heel erg met jou gesteld.

  “André Rouvoet (
  Ik krijg een heel vervelende smaak in mijn mond als ik @geertwilderspvv hoor: “wilt u minder Marokkanen in 070? Gaan we regelen”…”

  Andre woont zelf niet in die wijken …… en als we CU hun gang laten gaan dan moet je eens zien wat voor enge wetten er dan komen.

  “Jörgen Raymann
  Minder Marokkanen, minder Turken, minder Surinamers Minder Antillianen enz. anno 2014 = minder Nederland!”

  Minder Marokkanen in die wijken is niet hetzelfde als;minder Turken, minder Surinamers Minder Antillianen.
  Wordt ook niet geopperd.

  “Arie Slob ‏
  Grote smet op de verkiezingsavond het scanderen om minder Marokkanen bij de PVV-bijeenkomst. Echt alle fatsoensgrenzen voorbij.”

  Wacht maar tot deze groepen Marokkanen in grote getale in Barneveld en omstreken neerstrijken en zich zo gedragen als ze in de grote steden in die wijken doen.
  dan gaat Slob ook rechtsom en wil er iets aan doen, ander loopt de achterban weg.

  “Jeroen Pauw
  Wat een treurige vertoning, deze scanderende PVV’ers.. Minder, minder, minder Marokkanen”

  Uitleg overbodig.

  binnenhof24 ‏
  ‘Oproepen tot minder Marokkanen of Polen? Wat een achterlijke vertoning’

  Minder criminele Marokkanen en minder Poolse zwartwerkers.
  dat is wat anders dan zomaar op een racistische grondslag oproepen tot minder Marokkanen en Polen.

  “Remco van Mulligen
  ‘Hoe minder Joden in Nederland, hoe beter.’ Aldus Geert Wilders. O nee, hij zei ‘Marokkanen’ en dan mag het ineens wél.

  Uitleg overbodig en wederom uit zijn context.

  Onno Bosma ‏
  #Wilders wil minder Marokkanen in Den Haag. Zijn vreemdelingenhaat richt meer maatschappelijke schade aan dan allochtone criminaliteit.

  Was het niet andersom?
  En is Wilders wel iemand ie vreemdelingen haat?

  “PatrickS. ‏
  “Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten.”

  Mooie vergelijking……

  Rossen ‏
  Ik heb ook een hekel aan Wilders, maar volgens mij hebben de mensen die Wilders met Hitler vergelijken totaal geen idee wat Hitler deed.

  Klopt.

  “Elsevier ‏
  Wilders: ‘Iedereen die mij nu nog met Hitler vergelijkt, heeft een probleem’”

  Dat probleem is dat je geen inzicht hebt in het verschil tussen beiden en je huiswerk niet gedaan hebt maar dom mensen na kakelt .

  Allemaal ladingen boter op hun hypocriete hoofd, zowel het kamp van GW als de opponenten.
  Zielig, zielig, zielig ,wat een dom land, en wat een dom volk.

  • AT

   Natuurlijk weten we dat Wilders hier geen oproep doet om alle Marokkanen het land uit te drijven. Maar het probleem van zijn uitspraken is dat het ‘gewone volk’ totaal niet in staat is de nuance te zien. Dat is precies de kracht van retoriek: overdrijving, simplificatie en emotie. Wilders maakt gebruik van deze techniek om stemmers te trekken.

   Net zo goed is er geen enkele politieke partij die zegt dat het geweldig is dat een oververtegenwoordiging is van Marokkaanse jongens en mannen in criminaliteit en overlast. Maar waar Wilders zegt het eerlijke verhaal te vertellen, is juist hij diegene die zoete broodjes verkoopt. De werkelijkheid is genuanceerder en niet zomaar met “uitzetten” op te lossen.

   Waar Wilders gelijk in heeft is dat waarschijnlijk mensen van Marokkaanse origine die goed bezig zijn hier, de eerste zijn die profiteren van een beter imago…

   Maar zonder te Godwinnen zou het me niets verbazen als straks de eerste dronken PVV’ers zomaar een 16 jarige Marokkaan in elkaar schoppen, gewoon omdat hij met een petje op een straathoek stond. Vervolgens staat Wilders op TV te verklaren dat hij nooit tot geweld heeft opgeroepen. Nee, maar wel vijandigheid en eenzijdigheid heeft geïnstalleerd in de geest van simpel denkenden.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Marcel van Houten

    Om op jouw laatste alinea in te gaan. Tot nog toe komt het vooral voor dat Marokkanen met een groepje een autochtoon persoon staan af te tuigen. Laten we elkaar niet in de maling nemen, je ziet hoogst zelden geweld tegen buitenlanders in Nederland maar andersom komt het maar al te vaak voor.

    (in antwoord op AT)
  • Bart Matthesius

   Dit is recht praten wat krom is.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
  • Apekool

   We weten allemaal dat Greet doelbewust NIET het woord crimineel erbij zegt. Vervolgens gaat hij vilein nuanceren als er minder dikke nekken om hem heen staan – hij is helaas verworden tot een zeer eng mannetje.

   Een paar jaar geleden kon je nog misschien zeggen dat ‘ie gewoon wat aan het schoppen was tegen de ‘gevestigde orde’ (bijna niemand zit langer in de 2e kamer dan Greet!) om zaken te agenderen – daar was ook wel aanleiding toe.

   Nu gaat ‘ie gewoon te ver – of laat blijken dat ‘ie zich tot nu toe heeft ingehouden en altijd al zo eng was.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
  • Dokter

   Als we eerlijk zijn weten we JUIST dat hij minder moslims wil. Hij wil artikel 1 van de Grondwet afschaffen, waarom zou hij dat willen? Dat is een artikel dat beschermt tegen WO2 taferelen.

   Dus beide groepen willen niet hetzelfde. De ene groep wil criminaliteit en overlast oplossen en PVV wil Marokkanen en moslims(=een groep gelovigen net als joden) weghebben.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
  • Dutchy

   “Als we eerlijk zijn, weten we allemaal dat Wilders niet minder Marokkanen bedoelt,maar minder asociale criminele Marokkanen en minder Marokkanen die zo dwepen met de Islam dat ze een gevaar voor de samenleving vormen.”

   Dat doet er niet toe. Of je nu alleen criminele Marokkaanse-Nederlander eruit wil zetten of alle Marokkaanse-Nederlanders en dus hun Nederlandse nationaliteit willen afpakken is hetzelfde. Je maakt onderscheid in ras tussen Nederlanders en Marokkaanse-Nederlanders, dat is niet acceptabel en is je reinste racisme.

   Wees intolerant tegen intolerantie.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Karl Poppers paradox.

    (in antwoord op Dutchy)
    • Dutchy

     Inderdaad en dus moet je nu een standpunt innemen tegen intolerantie van de heer Wilders in dit geval.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Ik ben er niet van overtuigd dat Wilders zo Intolerant is als dat men roept.

      Maar goed ,ik vindt politiek en alles eromheen leuk om naar te kijken,zelf stem ik niet en ben ik meer een Pacifistisch anarchist.
      Ik verwerp het ons bekende systeem dan ook.

      Libertarisme spreekt mij ook wel aan.(Niet te verwarren met Liberalsme).

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Of de heer Wilders is niet zo intolerant als de uitlatingen die hij doet, of hij meent dit echt en is dus intolerant. In het eerste geval is het misschien nog wel ernstiger, dat betekent dat je doelbewust van dit sentiment gebruik maakt om er zelf garen bij te spinnen.

      Anarchisme en Libertarisme past inderdaad wel bij elkaar

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 2. Paulraw

  Moest meteen denken aan de beruchte toespraak van Goebels

  “Wollt Ihr den totalen Krieg?”

  Juichende menigte als reactie

 3. Paulraw

  De man met het kleine snorretje begon ook zo ,met toesprakengebral in Bierkeller in Beieren

 4. Bart Matthesius

  Wilders laat nu echt alle nuance varen. Dit is puur racisme.

  Als dit spookbeelden uit het verleden oproept is dat helemaal terecht. Het is beangstigend dat er zo veel mensen zijn die dit prima vinden, het geeft mij de rillingen.

  • Paulraw

   En dat men zijn opmerking zo nuanceert,´het is niet zo erg bedoeld ‘ etc.Vreselijk naïef.

   Nu roept hij al zaken die veel te ver gaan ,maar heeft nog niet eens de macht.
   Je houdt je hart vast ingeval deze fascist eens de absolute meerderheid zou halen, dan is het hek helemaal van de dam.

   (in antwoord op Bart Matthesius)
  • Marcel van Houten

   Het is inderdaad zonder nuance, maar het vergelijk met WOII vind ik wel erg ver gezocht.

   (in antwoord op Bart Matthesius)
  • Dutchy

   Je moet nooit de vergelijking met de Tweede Wereld Oorlog zoeken, dat is een zeer extreem slechte gebeurtenis uit de geschiedenis, waarbij vrijwel alles per definitie mank gaat en dan gaat het weer over de vergelijking en niet over de uitspraak die het uitlokt. Daarnaast zijn er zoveel andere zaken om de heer Wilders op aan te pakken, dat het totaal onnodig is om naar dat niveau af te dalen.

   (in antwoord op Bart Matthesius)
 5. Karl Ruprecht Kroenen

  Wat mij ook zo opvalt ,is dat er bijna geen aandacht wordt besteed aan de oorzaak waarom iemand als Wilders zoveel aanhang heeft.

  In plaats van serieus daar werk van te maken trekt men kennelijk liever ten strijde tegen de grote kwaadaardige racistische blonde 18.

 6. De Staatsburger

  Linksmensen die tot moord oproepen mag wel, maar een geweldloze Nederlander die voor zijn volk opkomt mag niet. Wat een land…

 7. Paulraw

  Onze oosterburen zijn minder naïef
  Vanaf iets meer dan 6 min.
  NVU: Wilders werkt als ijsbreker voor ons.Na de PVV komen wij
  http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2116254/Die-europaeische-Rechte-organisiert-sich#/beitrag/video/2116254/Die-europaeische-Rechte-organisiert-sich

 8. Marcel van Houten

  Ach ja het is allemaal politieke retoriek om stemmetjes te winnen. Wij weten als geen ander dat ons politieke systeem vaak beloftes doet zonder deze daadwerkelijk na te komen.

  Ik zie zelfs Wilders er niet voor aan dat hij alle Marokkanen het land uit wil en ook hij zou concessies moeten maken omdat hij het nooit alleen voor het zeggen kan krijgen.

  Verder kreeg ik er wel een gevoel van plaatsvervangende schaamte door omdat het gewoon niet netjes voelt.

  • Dutchy

   Het voelt niet alleen niet netjes, het is zeer grof en discriminerend. Deze uitspraak gaat te perke ver te buiten en is ver over de lijn van betamelijkheid, maar ook ver over de democratische lijn en dat is een zeer harde lijn.

   Het doet er niet toe of er concessie gedaan worden of niet. Hier kan geen enkele concessie over gedaan worden, nul. Al wordt er maar 1 Marokkaanse Nederlander het land uit gezet en zijn Nederlandse paspoort afgenomen. Dat kan gewoon niet en moeten we niet accepteren.

   Wees intolerant tegen intolerantie.

   (in antwoord op Marcel van Houten)
 9. Dead Silence

  Vandaag ben ik erachter gekomen dat dit land een overschot heeft aan struisvogels. En onze BN-ers en politici, onnozelaars pur sang, kakelen wat af in de media, niet wetende dat ze zelf aan verraad doen, de linkschmenschen voorop. En die Thijs, is dat de koning onder de toiletborstels?

  • Dutchy

   Neen, deze uitspraak gaat heel veel te ver en is discriminatoir. Deze manier van relativeren kan ook niet door de beugel. Iedere Nederlander zou zich geschoffeerd moeten voelen. Het Nederlanderschap is zonder condities en is voor iedereen gelijk. Een onderscheid hiertussen maken is zo ongelooflijk fout.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Bij wet of overtuiging mag het Nederlanderschap dan zonder condities zijn en voor iedereen gelijk. Mensen, daarentegen, zijn dat absoluut niet. Daar ligt het onderscheid, het zijn de feiten, geen wensen.

    (in antwoord op Dutchy)
    • Dutchy

     mensen zijn gelijkwaardig, de heer Wilders vind mensen niet gelijkwaardig, dat is de kern.

     (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan