Ook Haags raadslid stapt uit de PVV

Ook de raadsfractie van de PVV, woensdag gekozen, heeft al een afvaller.  PVV'er Chris van der Helm stapt op, nog voor de nieuwe gemeenteraad is geïnstalleerd. Dat bericht Radio West.
Van der Helm stapt op na de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders, over 'minder Marokkanen'. 'Deze uitspraken maken van Nederland geen beter land en van Den Haag geen betere stad', zegt Van der Helm in een korte verklaring. Volgens Van der Helm is er met de uitspraken van zijn voormalige partijleider een grens overschreden. 'Als deze opstelling de koers van de partij typeert, kan ik mijzelf daar niet mee vereenzelvigen', aldus Van der Helm. Chris van der Helm stond vijfde op de lijst van de Partij voor de Vrijheid. Hij zat al in de raad en neemt zijn zetel mee. Hij gaat als onafhankelijk raadslid verder.  Chris van der Helm is niet de eerste PVV'er die niet meer met die partij geassocieerd wil worden. Donderdag stapte Roland van Vliet op. Vrijdag maakte Joram van Klaveren zijn afscheid van de PVV-fractie bekend.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Domme hypocriete aandachtsgeile mannetjes. Als je bewust lid wordt van de PVV met als doel politiek actief te zijn, dan moet je toch vooraf al weten waar zo’n partij voor staat!?? Heel apart om dan te stellen dat je leider plotseling over je grens heen gaat met de uitspraak over minder Marokkanen, ik vind het karakterloze domme lui die dan afhaken om het eigen straatje schoon te vegen. Opportunisten.

  Overigens ben ik geen PVV stemmer, maar ik heb respect voor het feit dat mensen wel voor die partij wensen te kiezen. Zoals het hoort binnen een democratie, respect voor andere politieke stromingen ondanks dat je de zienswijze niet deelt.

  • RhodBerth

   Nee, Wilders is van koers veranderd.
   Wilders verzette zich
   oorspronkelijk tegen de Islam, daarbij betrok hij ook criminaliteit en
   overlast mensen met een moslim achtergrond.

   Maar nu richt hij zich voor het eerst tegen een bevolkingsgroep.
   Dat is iets principieel nieuws.

   Voor
   mij betekent het ook dat de PVV definitief in het hokje ‘fout’ terecht
   is gekomen. Ik heb heel vaak Wilders verdedigd, vooral omdat ik vind dat
   hij gelijk heeft in zijn mening over de Islam.

   Maar nu is het klaar met Wilders. Ik ben zelfs boos op hem, want hij heeft het kritische Islam geluid verdacht gemaakt. Bah.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Heldoppantoffels

    Ik begrijp het wel, maar het is allerminst klaar met Wilders. Met dank aan de Marokkanen zelf. (zie bijvoorbeeld de kwestie rondom de juwelier te Deurne en die heerlijke ‘welwillende’ knulletjes die demonstreerden)

    Wijze les, hoe vaak creëren mensen/groepen niet de eigen tegenstanders of vijanden….

    (in antwoord op RhodBerth)
 2. Postbus2014

  next..

Reacties niet toegestaan