De Ku Klux Klan werft weer nieuwe leden

Terwijl Nederland het moet doen met semi-racisten als Geert Wilders en Martin Bosman is in de VS de Ku Klux Klan nog springlevend. Sterker: de beweging werft nieuwe leden. In een aantal staten in de VS troffen bewoners dit weekeind pamfletten aan onder de ruitenwissers of in de brievenbus met de wervende tekst 'The Ku Klux Klan wants you!'. De doelstellingen van de beweging zijn niet anders dan ze in de jaren vijftig waren: er wordt uitgegaan van de suprematie van het blanke ras en gestreden tegen aantasting daarvan. Met legale middelen, zegt de Klan. Obama en de linkse kerk voeren "a war against us” en daar komt nog de massa-immigratie bij. Blanke strijders worden opgeroepen zich bij de KKK te voegen om dat gevaar te keren. De Klan is tegen interraciale huwelijken, tegen immigranten en uiteraard ook tegen homo's. Er zijn in de VS ruim 1300 groepen en bewegingen van ultra-rechtse signatuur. Dat aantal is verveelvoudigd sinds in 2008 de eerste zwarte president werd gekozen

Bron(nen):   Daily Telegraph      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Sinds wanneer zijn criminele Marokkanen een apart ras?

  • Calhoun84

   En sinds wanneer hebben we het over criminele Marokkanen? Met je tijd meegaan hoor, in 2014 hebben we een hekel aan alle Marokkanen of zijn alle Marokkanen crimineel. En als rassen überhaupt bestaan bij de mens dat wordt dat tegenwoordig toch op één hoop gegooid. Tunesiër = Marokkaan, Libiër = Marokkaan, Nederlander met donker uiterlijk = Marokkaan en zelfs Turken zijn Marokkaan. Xenofobisch Nederland doet niet zo moeilijk meer hoor….

   (in antwoord op Meester Proper)
 2. Apekool

  Ik kijk nog eens even in de brontekst, maar kan tot mijn verbazing helemaal niets terugvinden over Geert Wilders of Martin Bosman (wie is dat eigenlijk?)

  In het WIK colofon staat “Van belangrijke artikelen maken we een synopsis en geven we de link naar het oorspronkelijke stuk.” – laat je persoonlijke gebral er dan buiten.

  • Jannie Ooms

   Wat een kippendrift. Waarom meteen zo grof in de richting van de redacteur? Ik doe dat niet, maar u zou het toch ook niet leuk vinden als uw bijdrage als ‘persoonlijk gekakel’ zou worden bestempeld?

   Dat gezegd hebbende, lijkt me uw verbazing helemaal misplaatst. Natuurlijk komt de Blonde Leider niet in het Amerikaanse artikel niet aan bod. Wilders is slechts genoemd als aanloop naar het Amerikaanse artikel. Zo plaats je een artikel in de Nederlandse context, dacht ik. En daar is niets mis mee.

   (in antwoord op Apekool)
  • RhodBerth

   Kijk je altijd in het WIK colofon, of enkel als er een sneertje over je grote idool wordt geplaatst?

   (in antwoord op Apekool)
   • Vestzak

    Haha, scherp.
    Ach, er zit ook een positieve kant aan; zo heeft ie het colofon ook eens gelezen.

    (in antwoord op RhodBerth)
   • Heldoppantoffels

    Irrelevant, het gaat om zoveel mogelijk juiste objectieve berichtgeving te verstrekken. Dat is vrij essentieel, tenminste als je een behoorlijk werkende democratie wil behouden.

    Voor alle duidelijkheid, Wilders is niet mijn vriend.

    (in antwoord op RhodBerth)
   • Apekool

    Eerste keer dat ik het colofon heb bekeken – en wel voordat ik de reactie plaatste. Rare eigenschap van me, even kijken wat er ook al weer beloofd werd.

    Ik heb niets met GW, maar ik heb ook niets met pseudo-objectieve berichtgeving waarin telkens een mening opgedrongen wordt.

    Offtopic hier, maar kennelijk moet het telkens uitgelegd worden: bedenk dat Wilders de thermometer in de anus van Nederland is – ondanks de stank geeft het wel de beste temperatuurmeting!

    (in antwoord op RhodBerth)
    • Dokter

     Helemaal mee eens met RhodBerth. En hoe komt het dat de stemming in Nederland zo racistisch is? Media. Want er wordt nooit aan objectieve berichtgeving gedaan. Dat is al jaren zo. Wat denk je hoe het beeld van de meeste Nederlanders over Marokkanen/Moslims/EU etc. is gevormd?
     Precies door de media.
     Een uitstekende propaganda middel. En het wordt bewust zo gebruikt.

     (in antwoord op Apekool)
 3. Heldoppantoffels

  Ben ik de enige die de indruk heeft dat er weer een grote oorlog dreigt?

  Het klinkt misschien vreemd, maar de wereld staat onder zo enorm veel druk. Corrupte regeringen, landje pik door machtsblokken, spanningen tussen culturen, langdurige economische crisis. Allemaal ingrediënten die binnen zeer korte tijd tot een oorlog van groot formaat kunnen leiden.

 4. Dead Silence

  Heel wat censuur hier. De redactie poneert ridicule stellingen zoals de eerste zin en equivalentie wordt verwijderd. Laag. Welingelichte kringen is allang niet meer objectief, meer een Pauw en Witteman extensie.

 5. Inter

  Is Martin Bosma Zegt weer genoeg hoe de media alles weet .

  Overigens Wilders is pro Joods .Valt niet in goede aarde bij extreem rechts .

Reacties niet toegestaan