De aardigste moslima van Frankrijk belaagd door boze blanke mannen

Dounia Bouzar is een van die mensen die laten zien wat de verlichting vermag: ze is - als moslim - in staat en bereid te laten zien hoe moslims hun eigen geloof en waardigheid kunnen bewaren, zonder die van andere in de weg te zitten. In het gespannen klimaat van de Franse interne verhoudingen was zij de verzoener, de Desmond Tutu. Veel geprezen en onderscheiden.
Maar voor de moslimhaters die het in Frankrijk steeds meer voor het zeggen krijgen is ze een probleem: een redelijk vrouw met een grote aanhang onder Franse moslims past niet bij hun vijand beeld.
En dus is de jacht op Bouzar, letterlijk, geopend.
Haar auto's worden vernield en voorzien van hakenkruizen of van Lotharingen-kruizen, het Franse alternatief, ze wordt gevolgd, bedreigd, en niemand die iets doet. Zeker de president aller Fransen niet. Die heeft net ontdekt dat de multiculturele samenleving is mislukt en dat de moslim dient te worden bestreden. Ze werd al gehaat door haar extremistische geloofsgenoten, die haar kwalijk nemen dat ze redelijk is. En nu dus ook door de boze rechtse mannen.
De Fransen lopen een paar jaar voor op Nederland.

Bron(nen):     L'Humanite