Hoe linkse grachtengordelnimby’s een bewonderenswaardig initiatief voor zieke en gehandicapte kinderen de kop omdraaien.

Het bericht is eigenlijk al een paar dagen oud. Maar het heeft onvoldoende aandacht gehad, terwijl de kaklui uit de rijkere buurten van Amsterdam in dit geval toch de volle aandacht verdienen.
We citeren AT5, de stadstelevisiezender: Honderden chronisch zieke en gehandicapte kinderen kunnen dit jaar niet naar de jaarlijkse Dreamnight in Artis. Tijdens dit festijn - waarbij de dierentuin speciaal voor hen is geopend - brengen ambulances, politie en brandweerwagens met loeiende sirenes hen naar de dierentuin.
De traditie begon elf jaar geleden in Artis en het festijn werd steeds groter. Maar verschillende bewoners uit de Plantagebuurt dienden vorig jaar klachten in over geluidsoverlast. Daarom stuurde de gemeente een brief aan de organisatie van de Dreamnight dat de stoet teveel overlast veroorzaakt. En dus rijden de hulpdiensten - die zo'n 600 kinderen vervoeren - dit jaar niet mee.
De instellingen waar de kinderen verblijven moeten nu zelf het vervoer verzorgen. Maar die hebben daarvoor geen geld.

Je mag met statistieken niet liegen. Maar we keken toch even na hoe de gemeenteraadsverkiezingen in de Plantagebuurt verliepen.
Linkse meerderheid van sociaal bewogen mensen. Veel D66 en GroenLinks. Voorstanders van een Betere Wereld.
Maar 'not in my backyard' (NIMBY).

Bron(nen):   AT5