Zijn kiezers hebben Geert Wilders alles weer vergeven

Twee weken lang stonden de media vol verontwaardiging over de gescandeerde oproep van Geert Wilders en zijn aanhang om het aantal Marokkanen te vermindere. Daarnaast was er veel nieuws over allerlei vertegenwoordigers, in Kamer, Raad en Provinciale Staten, die Wilders de rug toekeerden. Maar de kiezer van de PVV heeft het de partij vergeven, of is het er mee eens dat Marokkanen zo mogelijk moeten worden uitgezet. De PVV staat ondanks alle commotie in de Ipsos peiling op 26 zetels, een zeer grote winst van 11 ten opzichte van de Kamerverkiezingen in 2012.D66 is nu in theorie de grootste partij. De partij van Alexander Pechtold staat op 28 zetels, een winst van 16 ten opzichte van het huidige zeteltal in de Kamer en 6 ten opzichte van de peiling op de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De VVD staat op 26, een verlies van 15 ten opzichte van de verkiezingen. De PvdA heeft nog 14 zetels over van de 38 die ze nu hebben

De politieke barometer is een tweewekelijkse online peiling waarvoor steeds duizend mensen uit een vast onderzoekspanel worden gevraagd naar hun stemgedrag als er nu verkiezingen zouden zijn. De peiling loopt van dinsdagmiddag tot en met donderdagochtend.