‘Opstelten loog tegen de 2e Kamer’

Minister Opstelten van Justitie heeft de Kamer onjuist ingelicht over de 'witwasdeal' die Fred Teeven in 2000 sloot met drugsbaron Cees H. Dit zegt Piet Doedens, H.'s voormalige advocaat, in een interview met de Volkskrant.

Volgens Doedens heeft het Openbaar Ministerie op 10 september 2001 bijna 5 miljoen gulden (bijna 2,3 miljoen euro) overgemaakt naar zijn advocatenkantoor, vanwaar het geld naar de drugsbaron werd doorgesluisd. Dat bedrag is vier keer zo hoog als de 1,25 miljoen waarover Opstelten onlangs de Kamer informeerde.

Opstelten ontkende in alle toonaarde dat Teeven en het OM van de drugsbaron een rijk man hadden gemaakt. Dat lijkt nu een leugen

Diverse oppositiepartijen overwegen volgens De Volkskrant het vertrouwen in Opstelten op te zeggen zodra ze hard bewijs zien dat zijn verhaal niet klopt.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Wat is de reden van het liegen? Is Teeven het populaire gezicht voor de conservatieve/populistische vleugel van de VVD?
  De rechtstaat is al niet meer de rechtstaat die de samenleving bij elkaar houdt. Ook de inrichting van zo’n ministerie van veiligheid en justitie werkt de indruk van oligarchen onder elkaar.

  • Heldoppantoffels

   Inderdaad, Teeven liegt ook al over de hele Demmink affaire. Liegen en bedriegen is de norm in politiek Den Haag.

   (in antwoord op Templein)
 2. utsjaermets

  Ja maar dat mag helemaal niet !

Reacties niet toegestaan