Gommers: kabinet kiest voor meest risicovolle scenario

Het kabinet heeft met het versoepelen van de coronamaatregelen in verschillende sectoren gekozen voor het „meest risicovolle scenario”, stelt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers in De Telegraaf. „Rutte zegt dat hij stuurt op het beheersbaar houden van de zorg, maar hij heeft gekozen voor het scenario met de meeste risico’s. Dat spreekt elkaar tegen.”

Het OMT had volgens hem drie scenario's uitgewerkt. In het eerste scenario zou er niets veranderen. In het tweede zou er beperkt worden versoepeld, met inzet van het coronatoegangsbewijs. „Maar in dat scenario zouden bijvoorbeeld festivals nog niet mogen.” In het derde scenario zou er in meer sectoren worden versoepeld, ook met gebruik van het toegangsbewijs. Dat laatste heeft het kabinet dinsdagavond aangekondigd.

 „Als het onverhoopt misgaat in de ziekenhuizen, zal de zorg weer moeten leveren. Terwijl de rek er eigenlijk al uit is. Zet daar dan wat tegenover als kabinet. Spreek bijvoorbeeld af dat er een toeslag komt als er weer moet worden opgeschaald. Zorgmedewerkers staan nu onder extra spanning, omdat mensen weer moeten gaan feesten.”

Bron(nen):   Telegraaf