Nederlandse aanpak nucleaire top vindt navolging
Volgens minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft Nederland goede sier gemaakt met de aanpak van de nucleaire top en willen andere landen Nederland kopiëren. De VS en het Verenigd Koninkrijk hebben al aangegeven opgedane ervaringen te gaan gebruiken. Dat schrijft Timmermans in een brief aan de Tweede Kamer.
De presentatie van Nederland was vernieuwend. Delegaties werden gevraagd belangrijke toespraken via video te verspreiden in plaats van ze op te lezen. Ook werd er geen programmaboekje uitgedeeld maar was er een app verkrijgbaar. Dan was er nog een interactief spel met een fictief scenario over een nucleaire ramp. Wereldleiders moesten in informele sessies de ramp goed zien te managen. Naar verluidt wilde Angela Merkel eerst niet meespelen maar werd zij overgehaald door Obama en Hollande. Naderhand was Merkel razend enthousiast.
Nederland sloot 35 handelsovereenkomsten met 16 landen. Die economische impuls moet de hoge kosten, 24 miljoen euro, goedmaken. Of de top daadwerkelijk 24 miljoen heeft gekost. blijft nog de vraag. Het geheime bedrag voor de beveiliging heeft vermoedelijk een veelvoud daarvan gekost.
Telegraaf
Bron(nen):
Dat zou ik ook zeggen als ik een top had georganiseerd. Je kunt moeilijk zeggen dat het zinloos was en een enorme puinhoop.
Een drogredenering, maar dat zal je nooit toegeven. Maar ik was er bij en het was zeker geen enorme puinhoop. Alles was inderdaad goed geregeld. En het heeft ons land positief op de kaart gezet en biedt dus ook economische voordelen.
(in antwoord op Meester Proper)Dat zou ik ook zeggen als ik bij was geweest.
(in antwoord op Karel Kritisch)Hahahaha, klopt dat zou jij dan ook zeggen, want dan had je wel geweten dat het zo was.
(in antwoord op Meester Proper)Ben jij nou zo simpel of wat?
Natuurlijk doelt Meester Proper er niet op dat het een echte puinhoop was.
Hij doelt erop dat er zowieso altijd zal worden geroepen dat het een succes was.
Nu er dus geen behoorlijke vooruitgang is geboekt op het gebied van Atoomwapens en Kernenergie gooit men het dan maar over deze boeg.
Was het nu een Atoom-top of een Handels-top?
Want het was zeker wel een Atoomflop.
(in antwoord op Karel Kritisch)De atoomtop ging niet zozeer over atoomwapens of kernenergie. Het ging over voorkomen van nucleair terrorisme. En daar zijn afspraken over gemaakt. Naast de NSS was er ook een NIS in Amsterdam.
(in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)Simpele (sowieso)
Dat zou ik ook zeggen als het eerste niet echt lekker is gegaan.
(in antwoord op Karel Kritisch)Dan gaan hangen we het gewoon op aan het andere.
Alle NSS toppen gaan daarover… de NIS was voor Nucleaire industrie. Een soort neventop in de Beurs van Berlage.
(in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)Allemaal wel aardig enzo,maar op het gebied van afspraken over Kernwapens en Kernenergie is er nog niet echte concrete vooruitgang geboekt had ik begrepen?
Misschien kan onze meelezer Rakel Kricshit die er zelf bij was er misschien wat meer over vertellen?
Wel even je bronnen via een linkje posten Rakel, anders geloven we je niet meer.