Al Qaida bevestigt dood van Bin en Rob de Wijk (ónze Rob de Wijk) wist al maanden waar Bin Laden woonde...

Politiek
vrijdag, 06 mei 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Al Qaida heeft op een jihad Krim bevestigd dat de geliefde Leider is heengegaan. In een column in Trouw schrijft defensiedeskundige Rob de Wijk het volgende: "Medio februari bezocht ik de Special Operations Forces in Afghanistan om de effectiviteit van hun optreden tegen de taliban te onderzoeken. Voor het tv-programma 'Een Vandaag' sprak ik af iets over mijn bezoek te vertellen en dit te larderen met opnames met de Flipcamera. Die impressies kwamen er, maar over het belangrijkste kon ik niets zeggen.
Aan het einde van een reguliere ochtendbriefing voor de Special Operations Forces kwam plotseling het huis van Osama bin Laden ter sprake. Dat bleek ten noorden van Islamabad te liggen. Uit de briefing bleek verwarring over de identiteit van een koerier."
Bin Laden leefde dus nog. Het was duidelijk waar hij woonde. Hij werd in de gaten gehouden. Maar waarom werd geen actie ondernomen? Zouden ze hem in leven willen houden om zijn contacten en netwerk in kaart te brengen? Waren de voorbereidingen voor zijn arrestatie al gestart? Welke rol speelden de Pakistaanse autoriteiten?