Strauss-Kahn gaat Nafissatou Diallo nóg een keer slopen

Nee, de vrouw op de foto is niet het kamermeisje. Over de dame op de foto later. Eerst de komende modderstrijd. Het verdedigingsteam van Dominique Strauss-Kahn heeft een idee gegeven van zijn strategie als het proces aanbreekt. Ontkennen helpt niet meer: er is teveel bewijs. Dus zal de strategie simpel zijn: de geloofwaardigheid en reputatie slopen van Nafissatou Diallo, de West-Afrikaanse weduwe die hij al eerder te grazen nam. Als twijfel kan worden gezaaid aan de kroongetuige, kan DSK ontsnappen.
"Wij hebben voldoende materiaal om de positie van de getuige ernstig te ondergraven," schrijven de advocaten van DSK in een brief aan de aanklager. Zij beklagen zich in de brief over het feit dat er voortdurend belastende bewijzen uitlekken en overwegen een tegenoffensief in te zetten door tegenbewijzen te lanceren die gaan over de handel en wandel van de getuigen.
Het is in de VS niet ongewoon dat een rechtszaak uitdraait op een poging getuigen zo te besmeuren en belasteren dat er van hun getuigenis niet veel overblijft in de ogen van de jury.
Er heeft zich nog een getuige a décharge gemeld. Natasha Kiss (foto), een werkneemster van een luxe club in Parijs - geboorte naam Michelli Conti - springt in de bres voor haar klant. Het is een keurige man, die helemaal niet naar doet tegen vrouwen. Zij doet samen met een collega af een toe een triootje met DSK in de club, en van de verhalen dat DSK ruw en dwingend is herkent zij niets. Hij is altijd hoffelijk en galant.

Bron(nen):   Wall Street Journal  Corriera della Sera