Hoe Maurice de Hond donderdag een prognose van de uitslag bij elkaar knutselt

Ook peiler Maurice de Hond wil, net als andere bureau's, donderdagavond een  voorspelling doen van de uitslag van de Europese verkiezingen. De uitslag wordt pas zondag bekend gemaakt, dus de voorspelling moet met behulp van een steekproef. De Hond heeft een spotgoedkope methode gevonden om een soort van steekproef te trekken en zo een prognose te doen. Leden van zijn panel ontvingen vandaag deze mail:
Geacht panel-lid,
Donderdag a.s. zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement.Door voorschriften van de Europese Unie mag de Nederlandse uitslag pas zondagavond bekend worden gemaakt.Wij willen donderdagavond toch proberen die uitslag te verkrijgen.U zou ons daarbij kunnen helpen.Het is namelijk wel toegestaan in het stembureau aanwezig te zijn bij de telling van de stemmen en die dan te noteren.Bent u bereid om die avond om 21 uur bij de telling van het stembureau naar keuze, aanwezig te zijn en de uitslag van die telling dan snel aan ons door te geven?Per 25 deelnemers wordt er 1 iPad verloot (tot een maximum van 8 iPads).Bent u daartoe bereid stuur dan snel een mailtje naar daphne@dehond.nl, met daarin de naam van uw gemeente en wijk waarin het stembureau staat.U ontvangt dan woensdag a.s. een mail met korte instructies en het invulformulier.Alvast bedankt voor uw medewerking en dank voor uw deelnames aan Peil.nl.
Met vriendelijke groet,Maurice de Hond

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton Martens

  Afgekeken van geenstijl.

 2. malky

  Prima zaak, hoe meer mensen het euro trash dwars zitten, hoe beter.

  • Vestzak

   ‘k Zou zeggen. Meldt u aan. Ga lekker tellen.
   Of bent u ook een zijlijnroeper?

   (in antwoord op malky)
 3. Meester Proper

  Heel goed dat er nog Nederlanders zijn die zich verzetten tegen de censuur van Brussel. Het denigrerend commentaar van sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb is dan ook geheel niet op zijn plaats, sterker nog: het is een journalist onwaardig.

 4. Diederdick

  Pijnlijk, Maurice heeft het van Geenstijl (die hier al drie weken mee bezig is en 1552 stemmentellers heeft gerekruteerd) gekopieerd.

  Wees dan een echte vent een geeft toe dat je het idee hebt opgepakt.

  Nu laad je in ieder geval de verdenking op je dat je met andermans invallen aan de haal gaat…

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/pijnlijke_ontmaskering_van_maurice_de_hoax.html

 5. Kees Cornelder

  Disraeli: ‘er zijn leugens, heel erge leugens en er zijn statistieken’ Vragen???

 6. Zmirlap

  Dikke steeldief. Dat issut. Volstrekt niet serieus te nemen dat kakhoofd

 7. Templein

  Hiermee toont Nederland zich weer van zijn meest horkerige kant. Geen rekening willen houden met burgers uit andere landen die wat er nog is aan democratie, in stand willen houden.

Reacties niet toegestaan