Europa trilt op grondvesten, leiders vieren vrolijk vakantie

Het is vrij onbegrijpelijk, maar ze zijn bijna allemaal nog allemaal weg. David Cameron niet, maaar dat iss vanwege zijn eigen volksopstand. De euro wankelt, Europa trilt op z'n grondvesten, maar dat weerhoudt de Europese leiders er geenszins van om af te reizen naar hun vakantiebestemmingen. Zo brengt president Sarkozy zijn dagen momenteel in zwembroek door aan de Franse Rivièra en zit zijn premier aan de wijn in Toscane. Rutte is uit dansen. Dat meldt persbureau AP.
Het voltallige Ierse kabinet heeft Dublin verlaten, ondanks de wankele economische vooruitzichten van dat land. Als summiere pleister op de wonde heeft de minister van Financiën wel beloofd thuis bereikbaar te blijven. En Brussel is momenteel vrijwel uitgestorven, nu de voltallige Europese Unie de zomer in de bol heeft.
Europeanen koesteren zoals vanouds hun lange zomervakanties, en onze leiders zijn daarin geen uitzondering. Maar sommige analisten reageren bezorgd op de massale zomeruittocht nu het continent eigenlijk ferme actie nodig heeft. 'Het zendt natuurlijk een vreselijk signaal uit naar de markten als de Europese machthebbers massaal op vakantie vertrekken midden in deze eurocrisis' zegt David Marsh, schrijver van verschillende boeken over de euro.      

 

 

 

Bron(nen):   Trouw