Toestand in Mosul ‘ernstig en zelfs apocalyptisch’.

De extremistische organisatie ISIS heeft de Noord-Iraakse stad Mosul in handen. Volgens dominicaan Najeeb Michael is de situatie er ‘ernstig en zelfs apocalyptisch’. Het bericht van pater Najeeb Michael is gepubliceerd in de Dominicaanse Facebookgroep Dominican Net, dat verbonden is met de Dominicaanse delegatie bij de Verenigde Naties. Najeeb schrijft: ‘Slecht nieuws. Ik schrijf jullie in een ernstige en zelfs apocalyptische sfeer van geweld in Mosul. De meeste inwoners van de stad (volgens berichten een half miljoen mensen, red.) hebben hun huizen verlaten en zijn naar de dorpen gevlucht. Ze slapen in de open lucht en hebben niets te eten of te drinken.’ ‘Duizenden gewapende mannen van de islamitische groepen van Da’ash hebben Mosul de afgelopen twee dagen aangevallen. Ze vermoordden volwassenen en kinderen. Honderden lijken laten ze in straten en huizen liggen, zonder mededogen. Het Iraakse leger heeft de stad ontvlucht, evenals de gouverneur. In de moskeeën schreeuwt men “Allah Akbar, leve de islamitische staat”. Het stadje Qaraqosh wordt overspoeld door allerlei vluchtelingen, zonder voedsel of onderdak. Bij checkpoints houden Koerdische strijders grote aantallen vluchtelingen tegen, die Koerdistan in willen. Wat we beleven en gezien hebben de afgelopen twee dagen is afgrijselijk en rampzalig. De priorij van Mar Behnam en andere kerken zijn vanmorgen in de handen van de rebellen gevallen. Ze zijn vijf minuten geleden bij Qaraqosh aangekomen, we zijn omsingeld en worden met de dood bedreigd. Bid voor ons. Het spijt me dat ik niet verder kan schrijven. Ze zijn niet ver van ons convent. Beantwoord dit mailtje niet.’

Bron(nen):   Dominicanen Net      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Calhoun84

  Helaas veel tegenstrijdige berichten vanuit Mosul. De EO stuurde gisteren een bericht met een heel andere boodschap de wereld in.

  “De rebellen, al dan niet ISIS, hebben zojuist vanaf de minaretten in
  Mosul laten omroepen dat niemand de kerken en christenen mag aanvallen.”

  ‘Een priester uit Mosul ontvluchtte gisteren de stad, toen hij door de
  milities werd aangehouden. Hij was herkenbaar als geestelijke. Maar ze
  hebben hem netjes doorgelaten en geen vinger naar hem uitgestoken. Dat
  stemt ons hoopvol’,

  ‘Tot nog toe hebben deze rebellen in Mosul niets ondernomen tegen de
  christenen in de stad. Ze willen ook geen ISIS genoemd worden.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Wacht maar af.
   Dit is een mooie kameleon techniek.

   Jezelf voordoen als een partij waar niets van te duchten valt zodat je slachtoffer geen gevaar ziet en dus ook niet wegvlucht, en zodra men dan denkt dat alles in orde is ,alsnog toeslaan.

   (in antwoord op Calhoun84)
  • harrr

   Dit is wat er nu gaande is,
   Let op: Niet klikken als je linkse struisvogelpolitieker bent:

   http://justpaste.it/fusg

   (in antwoord op Calhoun84)
 2. harrr

  De “Arabische lente” was al een tijdje een “Arabische herfst” geworden, maar accepteren we nu dan eindelijk dat de “Arabische winter” is aangebroken?

  Ik vrees een eeuwige winter als het aan de vredelievende religie ligt.

Reacties niet toegestaan