Is het nieuwe sociale medium van Trump nu al mislukt?

Al sinds zijn ban op Twitter riep Donald Trump dat hij met een alternatief zou komen. Drie weken geleden was de lancering: Truth Social moet het nieuwe podium van de gevallen president worden. Maar het blijft vooralsnog angstvallig stil op het sociale netwerk.

Welgeteld één bericht is er verschenen van Trump. 'Maak je klaar! Jullie favoriete president komt snel bij jullie!', schrijft hij in februari. Sindsdien wachten 300.000 fans op wat er gaat komen. Het is een schamele schare volgers, op Twitter had hij er 85 miljoen. Op dit moment kunnen alleen Amerikaanse Apple-gebruikers zich aanmelden en dan belanden ze op een wachtlijst, schrijft Trouw.

De grote lancering zou dan ook pas eind maart zijn, als iedereen lid kan worden, maar de vraag is of er wel belangstelling is. Politico vroeg rond op een conservatieve conferentie, maar daar was de animo voor Truth Social erg beperkt. Ook vrienden, familie en conservatieve politici hebben nog geen profiel aangemaakt.

Daarnaast is tot nu toe gebleken dat alternatieve rechtse platforms maar moeilijk een groot publiek bereiken. Verbannen rechtse opiniemakers en politici preken er voor eigen parochie, zoals Trouw schrijft, maar weten geen nieuwe fans te bekoren.

Het grootste probleem van Truth Social is echter op dit moment de oorverdovende stilte van de master himself. Het zou ongetwijfeld helpen als Donald Trump weer ongefundeerd begint te tetteren, maar vooralsnog wachten zijn fans op een eerste echte post.

Bron(nen):   Trouw