‘Juncker is geen drinkebroer’

Jeroen Dijsselbloem verraste een paar maanden geleden met de beschrijving van zijn voorganger als voorzitter van de Eurogroep. Hij beschreef Jean-Claude Juncker als een man die (te) veel drinkt, ook tijdens vergaderingen. Maar Juncker wordt nu waarschijnlijk voorzitter van de Europese comissie, dus Dijsselbloem moest door het stof. Dat heeft hij royaal gedaan.
De PvdA-bewindsman bood zijn excuses aan voor zijn uitlatingen op tv dat de Luxemburger een verstokt roker en drinker zou zijn.
„Ik heb hem al vrij snel na die gewraakte uitzending gebeld. Hij heeft er veel last van gehad en dat is gewoon heel vervelend. Ik heb gezegd dat het me speet. Het is een ongelukkige uitspraak, te lichtzinnig gedaan”.
 

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Hij zegt dus niet dat het niet waar is, alleen maar dat het (politiek) niet handig was om het hardop te zeggen. Waarvan akte.

 2. malky

  Het is al jaren bekend dat de arrogante incompetent een drankorgel is, je zie het ook zo aan zijn rotkop.

 3. Bataaf

  Juncker heeft Dijsselbloem niet aangeklaagd voor smaad.
  Er zal dus wel een kern van waarheid zijn.

 4. Apekool

  Ik ben toch zo blij dat ik niet ben gaan stemmen voor dat fop-parlement. Met de beste wil van de wereld kan ik niet bedenken waarom je dat bacchanaal zou willen legitimeren.

  • marianne martens

   begrijp dat je niet wil stemmen, toch jammer dat zo,n fop parlement het uitstekend doen. Je zou ook kunnen zeggen dat ze collectief psychotisch of manisch depressief zijn omdat ze geloven in wat ze doen.

   (in antwoord op Apekool)
 5. Tim66

  In me reet uit me reet en dat is de politiek van heden, de europese uni is opgericht voor bedrijven en criminelen zakkenvullers ,de burger moet natuurlijk ook nog respect hebben voor dit “soort”
  Dijsselbloem is bang dat zijn volgende topbaan bij de EU ,WC schoonmaker wordt zolang deze ondemocratisch gekozen zuiplap in het zadel zit.
  Wat een bruinwerker!

Reacties niet toegestaan