Rechter: Teeven zit fout met het kinderpardon

Staatssecretaris Teeven wil zoveel mogelijk van de 600 kinderen die een beroep doen op het kinderpardon het land uitkrijgen. Eerst probeerde de kinderombudsman hem al te corrigeren, toen 300 burgemeesters, en nu keert ook de rechter zich tegen Teevens beleid. Het kinderpardon mag niet zo strikt worden uitgevoerd als staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie wil, heeft de rechtbank in Den Haag gisteren bepaald. Het is onterecht een kind af te wijzen dat niet in beeld was bij het Rijk, maar wel bij een gemeente. Een gezin uit Kazachstan dat moest worden uitgezet, was jarenlang niet in beeld bij het Rijk maar heeft zich volgens de rechter niet aan toezicht onttrokken. De Dienst Terugkeer en Vertrek sloot hun dossier, maar stelde het gezin daarvan niet op de hoogte. Moeder en kinderen waren ingeschreven bij de gemeente. Dat gezin mag van de rechter niet worden uitgewezen. En dat biedt hoop aan andere kinderen.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Terechte uitspraak. Het zou niet mogen uitmaken of een kind onder toezicht is geweest van het rijk of van een gemeente: het gaat in beide gevallen om overheid.

 2. Vogelbeest

  Vóórkom nieuwe “Mauro’s”

  Asielzoekers zijn een industrie die draait op belastinggeld. Stop daar mee. En voorkom kinderen van 8 jaar die hier geboren en opgegroeid zijn en vervolgens “terug” moeten.

  Kort de asielprocedure in tot 3 weken. Zet degene die geen asiel krijgen direct uit per vliegtuig, terug naar het zand van herkomst.

  Scheelt honderden miljoenen in asielzoekerscentra, advocaatkosten, hulpverleners etc. En “zielige” “ingeburgerde” Nederlands sprekende asielzoekers die al 8 jaar op onze kosten in een kamp hebben gezeten en geen dag gewerkt hebben.

Reacties niet toegestaan