Berlusconi spendeerde miljoenen euro’s aan showgirls, actrices en tv-presentatrices

Een dag nadat Silvio Berlusconi een in elkaar geflanst bezuinigingspakket aan de regeringsleiders van de EU- landen had aangeboden, onthullen onderzoeksrechters in Florence hoeveel de Italiaanse premier heeft uitgegeven aan mooie meiden, actrices en tv-presentatrices. De bedragen zijn gevonden tijdens een corruptieonderzoek naar Denis Verdini, de nationale coördinator van Berlusconi's partij (Popolo della Liberta), die verdacht wordt van het organiseren van gunsten van overheidsopdrachten.
Volgens de Daily Telegraph blijkt uit de documenten dat Berlusconi tussen januari 2007 en juni 2008 17 miljoen euro uitgaf aan familie en vrienden, met inbegrip van politieke bondgenoten, persoonlijke medewerkers en zijn broer Paolo, de hoofdredacteur van de rechtse krant Il Giornale. Aan glamoureuze jonge vrouwen spendeerde Berlusconi 2,7 miljoen euro. Zo kreeg tv-presentatrice Virginia Sanjust (foto onder) 150.000 euro en Raissa Skorkina, een nachtclubgastvrouw op Sardinië, 135.000 euro.

De dames worden ook opgeroepen voor het proces in Milaan waar Berlusconi zich moet verantwoorden voor het hebben van betaalde seks met een minderjarige.
Berlusconi’s bezuinigingsstuk waarmee hij in Brussel kwam aanzetten staat bol van de maatregelen die de Italianen moeten betalen om uit de misère te komen, terwijl hij  zelf opzichtig de billen van de Deense premier Helle Thorning-Schmidt monsterde. 

Tv-presentatrice Virginia Sanjust.

 

Bron(nen):   Daily Telegraph