Mark Rutte: “We zullen niet rusten voor de daders gestraft zijn”

Minister-president Mark Rutte zei vanmiddag dat hij er van uit gaat dat het toestel van Malaysian Airlines is neergschoten. "Ik zal mij er persoonlijk voor inzetten dat de onderste steen boven komt en we zullen niet rusten voor de daders hun straf hebben ondergaan." Rutte sprak eerder vanmiddag met president Poetin. Poetin was er volgens Rutte een voorstander van dat er een onafhankelijk internationaal onderzoek plaatsvindt. "We zullen er boven op zitten. We moeten weten wat er is gebeurd. Dat is ook belangrijk voor de nabestaanden" "Nu is iedereen voorstander van een onafhankelijk onderzoek. Ook de Russische president. De komende dagen en maanden moet blijken dat dat waar is."

29 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Rutte, Obama, Merkel, de NOS met zijn jonge intelligente journalisten is een verademing, allen hebben zich goed gepresenteerd en informatie naar vermogen verstrekt. Wat een afschuw en groot verdriet voor al die mensen
  die achterblijven en ook voor al die mensen in andere landen. Blij dat we Timmermans hebben die de meeste zaken abstract en humaan kan analyseren.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Lieve Marrianne ,

   Intelligentie heeft niet alleen met inzicht te maken,maar ook met moraal.
   NOS lieden zijn gerust slim ,maar helaas niet eerlijk.

   De wereld willen vastleggen aan de hand van eigen dogma’s is onmogelijk en eindigt altijd in perverse toestanden.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    ik weet het, je hebt gelijk maar ik was ontdaan en vreemd genoeg sprongen de tranen in de ogen, wilde eerst niet kijken, de NOS bracht het rustig, ook de NOS presentatrice Annechien! Men vertelt bv niet dat de aandeelhouders winst, net zoals bij KLM e.a. willen en gewoon hierom over oorlogsgebied vliegen, korter, wat een paradox niet? winst en “tragisch” verlies van zoveel mensen, materieel tegenover immaterieel.

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 2. ikookeven

  Maar een belofte doen, lijkt me best onrealistisch. De onderste steen komt wellicht nooit boven water. Zo ook bij die andere rampvlucht. Er zijn zoveel tegenstrijdige belangen. En nieuwsberichten. Er gaan berichten de ronde dat dit dus het vorige ramp vliegtuig was, al die nieuwe paspoorten…. sommige met een gat erin….daarmee kom je niet door de douane. Kijk eens op http://www.martinvrijland.nl

 3. AvdBoom

  Opvallend dat Rutte zo veel slagen om de arm nodig heeft, terwijl Obama en de MP van GB en Australië en ook Merkel wel al durven linken naar Rusland en Putin. Waarom is dat toch. Willem Alex wilde perse naar de winterspelen en ondanks de Krim en Putin’s mensenrechten schendingen mocht hij gaan van Rutte, die er trouwens zelf ook graag naar toe ging. Mag ik nog een keer de foto zien van WA en Putin aan het bier?

  • Prikker

   Dat je ‘t überhaupt verzonnen krijgt vind ik best indrukwekkend…. dom.

   Heb je je ook afgevraagd waarom Obama, de MP van de UK en Australië dit wèl doen ? (Hint : denk ‘ns aan de machtsverhoudingen in de wereld en de sancties die gisteren tegen Rusland afgekondigd zijn)

   (in antwoord op AvdBoom)
   • AvdBoom

    Ondertussen verzinnen ook allerlei journalisten wat de reden kan zijn voor Rutte’s terughoudendheid. Maar ook daar prikt u vast door heen, want uw zelf vermeende kennis van de machtsverhoudingen in de wereld is significant groter dan die van andere mensen, toch?

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     Tsja, dat moet dan haast wel.

     (in antwoord op AvdBoom)
    • Karl Ruprecht Kroenen

     Rutte staat op auto pilot en meer niet, zoek er niet teveel achter want dat heeft geen enkel nut.

     (in antwoord op AvdBoom)
     • Prikker

      Rutte speelt een beetje ‘good cop’ terwijl de rest van het Westen ‘bad cop’ speelt, zo zou ik ‘t omschrijven… Waarschijnlijk in de veronderstelling dat ie daarmee de meeste medewerking krijgt in het uitvoeren van een ‘onafhankelijk onderzoek’.
      Misschien vrij naief kun je jezelf afvragen en dan is nog de vraag, wie gaan we geloven als er informatie verzameld wordt/conclusies getrokken worden ?
      De Amerikaanse inlichtingendiensten die zich het laatste decennium zo verschrikkelijk hebben misdragen en onwaarheden naar hun eigen belang hebben gemanipuleerd ? Of de Russen met hun eigen agenda en even zo makkelijk glashard liegen net zoals iedereen betrokken in dit conflict.
      Ik ben best pessimistisch over de mogelijk kans die een dergelijk ‘onafhankelijk onderzoek’ kan hebben.

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • AvdBoom

      Een bruikbare analyse van de situatie lijkt mij (doe dit vaker Prikker, dit is nuttig). Als er gekozen moet worden tussen de output van de Amerikaanse inlichtingendiensten of die van de Russische dan kies ik, ondanks de CIA leugens over Irak (Bush) toch voor de Amerikaanse inbreng. De onderste steen van Rutte zal tegenvallen nu de separatisten bewijs verstoren en tijd rekken.

      (in antwoord op Prikker)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Zang tegen Rusland?

    En, zal dat overtuigend gaan klinken?

    (in antwoord op Prikker)
  • peter dop

   ik ben bang dat dit te maken heeft met de v.o.c. mentaliteit.
   je weet wel,shell,philips,acml,etc.

   (in antwoord op AvdBoom)
   • AvdBoom

    Absoluut waar en de reden dat WA en Rutte wel gingen en van de UK alleen een minister van sport. In april 2014 zijn nieuwe stappen gezet in de samenwerking Gazprom en Shell. Door de sancties inzake Oekraïne ligt dit nu weer even stil.

    (in antwoord op peter dop)
 4. Robin

  Je verantwoordelijk weten als MP en gelijkertijd beseffen dat alles van waarde weerloos is en je machteloos weten tegen tuig dat gewoon doet wat ze willen. Wat een klote baan.

 5. Karl Ruprecht Kroenen

  Volksverlakker praat over gerechtigheid….

  Pak die daders maar aan als je straks jouw mooie job in Bussel aan het uitvoeren bent.

  • peter dop

   waar komt toch dat sarcasme vandaan?je hebt niet veel vertrouwen in gekozen politici he.
   in dit drama spelen andere belangen een rol dan de positie van rutte,internationale belangen en handelsbelangen specifiek van nederland.
   kijk er naar met realisme en wat kan er nog bereikt worden met het oog op terughalen van stoffelijke resten.
   belangrijk voor de families.constructief zijn.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Is het dan geen poppenkast ?

    Rutte heeft zijn ogen gericht op wat hij na zijn termijn gaat krijgen.
    De andere lieden ook.

    (in antwoord op peter dop)
 6. peter dop

  vergelijk reactie van pm abboth,met die van rutte
  waarom die terughoudendheid?eu moet actie nemen.

Reacties niet toegestaan