Nederlanders erg tevreden over Rutte, maar vooral over Timmermans

82 procent van de Nederlanders is positief over het optreden van de Nederlandse regering de afgelopen week rondom de vliegramp in Oekraïne. Dat blijkt zondag uit een peiling die vrijdag en zaterdag is uitgevoerd door Maurice de Hond. 2500 Nederlanders zijn naar hun mening gevraagd over de ramp van vlucht MH17, waarbij vorige week 298 mensen omkwamen, onder wie 194 Nederlanders. Nooit eerder heeft De Hond zulke positieve cijfers gemeten voor het optreden van Nederlandse bewindslieden. Over premier Markt Rutte oordeelt 74 procent van de bevolking positief en over minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) zelfs 88 procent. Van de gepeilde Nederlanders vindt 60 procent dat Europa en de Verenigde Staten harder moeten optreden tegen Rusland. Slechts 23 procent vindt het een goed idee als Nederland zelfstandig maatregelen tegen Rusland zou nemen. 4 procent van de ondervraagden kende persoonlijk slachtoffers van de ramp, 35 procent kende indirect slachtoffers.  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter

  Zou die toch nog wat kunnen ?

 2. Prikker

  De keuze van Rutte en Timmermans om de rebellen niet te willen spreken heeft voor het repatriëren van onze lichamen wel degelijk consequensies gehad. Dagenlang bleven de lichamen daardoor in de zon liggen.
  Als het niet aan de Maleisische eerste minister Razak had gelegen die -toen de situatie in een impasse leek te geraken- eigenhandig direct contact opnam met de rebellen en daardoor een deal verzekerde om die lijken op te halen dan had het ongetwijfeld allemaal nog moeizamer gegaan en langer geduurd.

  Maar dit hoor je natuurlijk niet in de Nederlandse media.

  • Peter

   We zijn vrienden van de Russen ! Overigens willen de rebellen niet onderhandelen met Kiev en Kiev niet met de rebellen. Dus ja, dan heb je een patstelling. Nederland is een vijand in deze zaak. Ja, van je vrienden moet je het hebben. Men moet de schone schijn nog even ophouden alvorens men elkaar de hersens inslaat. Alle partijen zijn hier fout. En het heeft niks met sankties te maken. De enige die daar wat van merken zijn onschuldigen. Altijd onschuldigen. Met wapenhandel is te veel handel gemoeid. Banken beleggen graag in foute handel.

   (in antwoord op Prikker)
 3. marianne martens

  Mijnheer Rutte, Mijnheer Timmermans doen het goed, kunnen communiceren
  als de beste met veel verschillende groepen, compliment voor de ambtenaren en de NPS die ingetogen deze dramatische ramp kunnen verwoorden en verbeelden. Bij Mijnheer Timmermans heb ik weer eens een thuisgevoel, een staatsman met belangstelling voor “alpha” onderwerpen en gewoon super intelligent is en heel veel werkervaring. Geruststellend.

  • Dead Silence

   Afgelopen week hebben beide heren zich uitermate goed laten zien en dito gehandeld. Chapeau! Echter van algemene interne zaken (demonstraties van ISIS haatbaarden en ander gespuis), economie en wetenschap hebben ze helemaal geen notie.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    daar heb je adviseurs, ambtenaren voor. Beiden hebben een wetenschappelijke opleiding gehad en bijscholingen ook niet
    van een simpel niveau. Nu de andere mensen nog levend terug krijgen.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • Dead Silence

     Beide heren hebben een academische opleiding, maar geen wetenschappelijke in mijn optiek. Hun talent is praten, niet fundamenteel denken.

     Ik denk ook niet dat ze de mensen nog levend terug krijgen, helaas niet, maar ik snap wat u bedoeld.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      inderdaad heb me vergist. ben gewoon onder de indruk van Mijnheer Timmermans hij weet in ieder geval veel over de alpha’s poëzie, wijsbegeerte, geschiedenis etc., altijd goed voor toespraken.

      (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan