Nabestaanden gaan Poetin vervolgen met miljoenenclaim

De Londense letselschade verzekeraar McCue & Partners gaat namens nabestaanden Poetin vervolgen en een schadevergoeding eisen voor diens aandeel in de dood van hun geliefden. Het advocatenbedrijf heeft al vertegenwoordigers gestuurd naar de Oekraïne om de eerste voorbereidingen te treffen en om uit te zoeken voor welke rechtbank in welk land de claim het beste kan worden aangebracht. Dat onthult de Sunday Telegraph, die niet weet te melden namens welke slachtoffers McCue opereert. Het zou de bedoeling zijn om niet alleen miljardair Poetin te vervolgen, maar ook politieke leiders om hem heen. De vervolging zal de relatie tussen Rusland en het westen, tussen Poetin en de wereld, verder onder druk zetten.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Begrijpelijk dat mensen een schuldige zoeken na het verlies van hun dierbaren.
  Maar dit riekt toch wel een beetje naar lijkenpikkerij als je ‘t mij vraagt… laat die mensen hun rouw/verdriet verwerken en biedt ze geen valse voorwendselen.
  Lijkt me sterk dat dit een kans van slagen heeft.
  Het precedent dat dit daarnaast zou zetten zou enorm zijn.

 2. reageermeneer

  Is het al duidelijk dat Poetin hier schuldig aan is dan? Waar kan ik dat onderzoek lezen?

 3. allareone

  Is dit niet een geweldige nieuwe gedachte?
  Om motieven van (louter) geld gaan we onderzoeken wie er verantwoordelijk te stellen is en komen we uit bij de wapenleveranciers. Vervolgens gaan we die wapenleveranciers en de wapenproducenten op laten draaien voor de schadeposten die hun tuig hebben aangericht.
  Dat wordt nog leuk voor Nederland die toch in het rijtje van werelds grootste wapenleveranciers pronkt!

 4. Dead Silence

  De advocaten zijn geen haar beter dan Poetin even los van zijn aandeel in deze tragedie.

 5. brabantman

  Het wordt echter steeds duidelijker dat de rekening eerdaags beter naar Het Witte Huis gestuurd kan worden. Toch zaak voor die advocaten zich eerst beter te informeren.

  • Burgermans

   Het Witte Huis in Moskou waar het Russische kabinet zetelt dan. Al het bewijs gaat in de richting van Poetin’s Russische huurlingen in de Oekraïne.

   (in antwoord op brabantman)
 6. robina

  Eigenlijk schaam ik mij voor mijn land..en zijn Media! Laat Poetin een aanklacht indienen wegens naamsmaad diegene is /was al veroordeeld toen het vliegtuig amper de grond had bereikt!? Tip voor Poetin, aanklacht indienen wegens naam smaad..w.w.

Reacties niet toegestaan