Ouders onthoofde Foley werden bedreigd door Amerikaanse overheid

De familie van de Amerikaanse journalist James Foley zegt door de Amerikaanse overheid te zijn bedreigd. De familie mocht geen losgeld betalen voor de vrijlating van Foley, omdat zij dan kon worden aangeklaagd voor het steunen van een terroristische organisatie. Dat zei de moeder van de journalist, Diane Foley, tegen ABC News.
De ontvoerde Foley werd in augustus door strijders van de Islamitische Staat (IS) onthoofd. De kidnappers van Foley lieten tijdens de ontvoering weten dat ze bereid waren te onderhandelen. De ouders van Foley zijn tot drie keer toe door de Amerikaanse regering benaderd. Reddingsoperatie mislukt Vertegenwoordigers van de regering hadden de ouders gezegd vooral geen losgeld te betalen, maar te vertrouwen op de Amerikaanse regering. Die probeerde gevangenen van IS vrij te krijgen met een reddingsoperatie. Die operatie mislukte echter.

23 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Grappig vooral omdat de US zélf miljoenen betaalden aan Irakese ‘warlord’ voor veilige doorgang. Geld waar dan uiteraard wapens mee werden gekocht om , u raadt het al , soldaten mee op te blazen. 😀

 2. harrr

  Grrrr, floating ads nu?… kan artikel niet lezen.. *adblocker updaten doet*
  idiots

 3. Diederdick

  Jan Terlouw, kom er maar in…

 4. marianne martens

  Zelfs dit bericht is dreigend voor een Nederlandse burger, een bedreiging van het ” nare” soort dat er geen enkel vertrouwen meer is in de overheid. Een overheid die zijn burgers beschermd en er alles voor zou doen om de burgers in leven te houden. We zijn een1/2 korreltje zand in een grote deconstructieve warboel.

 5. Jan Terlouw

  Een overheid die ouders bedreigt om ze hun kind van de dood willen redden. Kan het krankzinniger? De amerikaanse regering is moreel bankroet.

 6. Windows 8

  En op welke manier heeft dat hen tegengehouden?
  Als je kan kiezen als ouder voor je zoon of een vervolging?

 7. robfer

  Foley, een nepvideo bewezen door forensic experts, zogenaamd bedroefde ouders. Foley, een CIA agent. Waar is het bewijs dat hij is onthoofd? En dat notabene door een extremistische groep opgericht, gefinancierd en bewapend door de VS. Laat me niet lachen.

  • Robin

   Heldere avond. Chemtrails overal. Ik stel voor dat je snel de kelder induikt.

   (in antwoord op robfer)
 8. Robin

  Ik denk dat er weer eens een vertaal foutje in dit keurig overgetikt artikeltje staat. Losgeld betalen is geen goede oplossing in het geval van kidnapping door (reli) gekkies. Dat maakt iedereen een doelwit. Is beleid in de V.S., Israël en in Nederland trouwens ook. Dat je in middeleeuwse beschavingen nog steeds moet vrezen voor onthoofdingen door religieuze zwakbegaafden maakt geen verschil. Misschien moeten de westerse landen en Israel ook eens wat vaker gevangenen onthoofden. Als we de Islamofascisten toch niet kunnen weerhouden van onschuldige journalisten of burgers vermoorden waarom dan niet zelf wat schuldige haatbaarden onthoofden. Alleen opblazen of voor hun potje schieten zijn ze daar al gewend. Eens kijken wat ze doen als er een Kalief doorkliefd wordt. T’is maar een ideetje he. Misschien dat Jan T. zijn olielampje eens over de kwestie kan laten schijnen?

  • Jan Terlouw

   De VS zeggen uit principe geen losgeld te willen betalen. Ze gaan zelfs zover dat ze ouders van onschuldige burgers hiervoor bedreigen. Het frappante is dat de VS (in)direct verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de IS en derhalve ook verantwoordelijk zijn voor de slachting van Foley. En Robin, jij zegt dat. Israel en Nederland uit principe geen losgeld betalen. Haha, wat een Joke. Er zijn genoeg voorbeelden waaruit blijkt dat ze dit wel degelijk doen.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Goed artikel. Rrefereert ook aan die wet in de V.S. die losgeld betalen strafbaar maakt. Ik lees dat er veel “vermoedens” zijn. Niks bewezen dus.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Jan Terlouw

     Natuurlijk zullen overheden ontkennen dat ze losgeld betalen. Ze willen geen precedent scheppen. Begrijpelijk, maar bezijden de waarheid.

     (in antwoord op Robin)
  • Pvv4ever

   Ik vind dat je dit goed belicht met een Philips lamp. Wij moeten inderdaad ook maar Islam aanhangers(Let op ik zeg geen moslims) onthoofden.

   (in antwoord op Robin)
 9. Jan Terlouw

  Dank Robin, dat je oproept tot slachting van moslims. We leren je zo aardig kennen. Wat een dorpsgek zeg!

  • Robin

   Nou, oproep, moslims; lees het nog een keer en denk na elke zin even rustig na. Het was maar een ideetje he. Als jij denkt dat we dat niet moeten willen met zijn allen dan doen we het toch niet.

   (in antwoord op Jan Terlouw)

Reacties niet toegestaan