Vertrokken PvdA-Kamerleden beginnen eigen beweging

De uit de PvdA-fractie gezette Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk beginnen een eigen beweging. Dat schrijft Kuzu vrijdag op Facebook. De twee Kamerleden van Turkse komaf werden uit de partij gezet, nadat ze kritiek hadden op het integratiebeleid van PvdA-minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Ze waren het niet eens met zijn harde aanpak van Turkse organisaties als Milli Görüs, maar waren naar eigen zeggen verplicht om toch hun vertrouwen uit te spreken. Dat konden zij niet accepteren. Kuzu op Facebook. 'Wij bedanken iedereen voor de vele steunbetuigingen. Daardoor voelen wij ons gesterkt om te bouwen aan een beweging waar Nederland naar snakt, gericht op acceptatie van een ieder in de samenleving die wil bouwen aan een toekomst waarin iedereen echt gelijkwaardig wordt behandeld'. De PvdA heeft straks nog 36 zetels. De coalitie komt dan uit op 77 van de 150 Kamerzetels.

Bron(nen):   Nu      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Typerend voor de PvdA dat zelfs in hun eigen partij de integratie van buitenlanders mislukt.

  • Apekool

   Ik denk eerlijk gezegd dat ze binnen de PvdA daadwerkelijk geschokt zijn: in hun wereldbeeld is alles (en met name de mens) maakbaar – een naïeve benadering van een minderheidsgroepering hoort bij zo’n wereldbeeld. Zolang de sollicitant zich maar bediend van sociaal wenselijke antwoorden staat hem/haar niets in de weg.

   Andersom heb ik er niets op tegen dat deze mannen een eigen partij starten (op eigen kracht, niet via slinkse infiltratie in een andere partij) om zo hun eigenlijke standpunten uit te dragen, dan weet je tenminste waar ze echt voor staan.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Robin

  Prima, experiment mislukt. Geen plaats voor reli-gekkies in een sociaal democratische partij.

  • Dead Silence

   Experimentje van 100 miljard. Menig lab zou hiervan kwijlen.

   (in antwoord op Robin)
 3. Dead Silence

  Einde van onze seculiere staat. De PvdA heeft ons land verraden. Vraag de heren maar eens hoe ze over homoseksualiteit denken.

  • Robin

   Laat ze (en hun kiezers) maar uit de kast komen. Nu kunnen ze zich niet meer verschuilen achter de PvdA.

   (in antwoord op Dead Silence)
 4. Windows 8

  Soepsidie vraag in 3… 2…1…

 5. KarlRuprechtKroenen

  De heren Turklul en Cucksuck beginnen een eigen Turkpartij..

 6. Karel Kritisch

  Tot de volgende verkiezingen, daarna zijn ze weer weg. Wel met wachtgeld waarschijnlijk.

 7. Burgermans

  Volgens mij krijgen deze heren hun orders rechtstreeks uit Istanboel. Beschamend dat de PvdA deze koekoeksjongen jarenlang heeft gevoed.

Reacties niet toegestaan