De Telegraaf opent frontale aanval op de VVD

Sinds een week is De Telegraaf - de natuurlijke bondgenoot van de VVD - frontaal in de aanval op de VVD en vooral op de belastingplannen van staatssecretaris Wiebes. Eerst moesten de plannen voor de leaserijders het ontgelden. Nu verwijt De Telegraaf de VVD stiekem in te hebben gestemd met nivelleringsdromen van Samsom: de middeninkomens zouden 250 euro netto van hun vakantiegeld kwijtraken. Omdat De telegraaf nu op tabloid verschijnt en de krant vasthoudt (bijna) aan de grootte van de kopletter ontstaan er korte en zeer boze koppen, zoals die vandaag. Het verhaal heeft deze toon:
Halbe Zijlstra jokt over hap uit vakantiegeld De VVD is in alle staten, nu deze krant heeft bericht dat het vakantiegeld voor veel Nederlanders volgend jaar fors tegenvalt. Fractieleider Zijlstra zag zijn mailbox gisteren ontploffen met woedende mailtjes van kiezers die de nivelleringsdrang van het VVD/PvdA-kabinet zat zijn. Zijlstra jokte gisteren dat de vork anders in de steel zat. De poging om de nivelleringsoperatie te camoufleren door te stellen dat mensen volgend jaar maandelijks wel meer nettoloon ontvangen, werd evenwel door het CDA doorgeprikt. Minister Kamp (Economische Zaken) moest in het vragenuurtje erkennen dat het vakantiegeld inderdaad wordt gekort. Middeninkomens kunnen door het kabinetsbesluit tot ruim 12 procent op hun vakantiegeld worden gekort. Dat kan oplopen tot ruim 250 euro. Volgens de VVD moet worden gekeken naar ’het totaalplaatje’. De liberalen moesten echter schoorvoetend erkennen dat het totaalplaatje verhult dat een greep in de vakantie-uitkering wordt gedaan. De commotie komt de coalitie zeer ongelegen. Vandaag zijn er herindelingsverkiezingen in een aantal gemeenten die worden samengevoegd, onder meer in Alkmaar en Den Bosch.

33 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Fout in de oorlog.

  Haha. Sorry. Kon het niet laten.

  De afgelopen landelijke verkiezingen hebben ze nog voor de VVD gekozen, ten koste van de PVV. Wie weet. Allicht dat ze de volgende keer voor Wilders opteren. Daar zal ie blij mee zijn. Want Telegraaflezertjes zijn niet de helderste lichten onder ons en uiterst beïnvloedbaar. Raar, maar waar. Ook enigszins verontrustend. Maar ja, zo werkt dat nu eenmaal.

  • Dead Silence

   De meeste inwoners van Nederland zijn niet de helderste, vooral die aan de linkerkant van het politieke spectrum, in het algemeen van van die zogenaamde belezen alfamensen die niet kritisch kunnen nadenken met desastreuze gevolgen. En die mensen weten het over het algemeen altijd beter met averechts effect. Dat is echte het probleem dan niet gevaar.

   Overigens stemde ik mijn hele leven al VVD, maar voel mij inderdaad verraden door Trojaans paard Rutte. Stemmen zolang de huidige generatie politici op het pluche zit doet mij mijn wenkbrouwen ernstig fronsen; stemmen op de beste van de slechtste is geen oplossing. Kan je natuurlijk ook zeggen van iemand die niet meer stemt, maar dit is een persoonlijke keuze.

   Ik kan mij zelf heel goed behelpen, goede opleiding, baan en aardige beurs, niet dat dat laatste belangrijk is, maar is louter een selectiecriterium voor een entree elders. Ons binnenlands klimaat, ondanks dat we een welvarend land zijn met goede voorzieningen, holt achteruit. Grote steden worden getto’s. Gevoelsmatig word ik daarin meegezogen, evenals mijn gezin. En de overheid stimuleert daarbij ook nog eens onthoofding van zij die het hoofd boven het maaiveld uitsteken. Ik heb daar geen zin meer in. Mijn ouders zijn op leeftijd, en als ze er niet meer zijn denk ik aan om de rest van mijn leven elders te slijten. Ik wil een vrij leven, mijn eigen keuzes kunnen maken en wil geen ongewenste interferentie van een in mijn optiek betuttelende, incapabele overheid.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • vandehoedenderand

    Ik zou het in Rusland proberen, als ik u was. Putin krijgt voortreffelijke cijfers. Moet wel goed gaan in dat land.

    (in antwoord op Dead Silence)
   • Jos van Veen

    ach jee..moet er weer eens een aparte categorie het ontgelden als het domheden en foute keuzes gaat?

    Moet je toch een slaten met je VVD kapsones..zou ik zeggen, want met at stemgedrag zit je al per definitie fout..

    (in antwoord op Dead Silence)
 2. Burgermans

  Beter laat dan nooit.

 3. Hans H

  Ik had nog even de illusie dat de Telegraaf de chronische kleptomanie van VVD’ers zelf bedoelde. Man man, wat blinken die uit in corruptie, diefstal en oplichting:
  Ton Hooijmaijers, gedeputeerde N-H
  Jos van Rey, weth. Roermond
  Frans Weekers, staatssecr. Financiën
  Ricardo Offermans, burgemeester Meerssen
  Vincent Zwijnenberg, wethouder Roermond
  Renee Waas, raadslid Heumen: valsheid in geschrifte rapporten asbestvervuiling
  Stan Klijnhout, wethouder gem. Utrechtse Heuvelrug: te veel wachtgeld ontvangen
  Henry Meijdam, commissaris namens Noord-Holland bij de Schiphol Area Development Corporation (in het kielzog van Hooijmaijers)
  Ton van der Schans, penningmeester VVD Den Helder
  Berthold Ziengs, lid Drentse Provinciale Staten: belastingfraude
  Wilma Verver (weet u nog), burg. Schiedam, machtsmisbruik en nepotisme
  Frank van Dalen, raadslid A’dam, illegaal hotel
  Kees Francis, fractievoorzitter in Harenkarspel: poging tot afkopen inbraak mailbox
  Frits Huffnagel, wethouder Amsterdam: knoeien met onkostenvergoedingen
  Ko Hooijmans, wethouder Maasdriel: niet opgeven neveninkomsten naast wachtgeld
  Bas Verkerk, burgemeester Delft: negenenzeventig (!) bijbanen
  Stefan Hulman, burgemeester van Den Helder:extra uitkering van 3200 euro p.mnd zg dubbele woonlasten
  Patricia Remak, vm Kamerlidwerd: fraude
  Sjoerd Swane, voorzitter VVD-fractie PS Utrecht: corruptie, valsheid in geschrifte en belastingfraude, voortvluchtig.
  Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere: waterpomp tuin zonder vergunning (burgemeester verantwoordelijk voor de handhaving)
  René van Diessen,gedeputeerde Gelderland, wethouder Tilburg: te veel ontvangen wachtgeld; belangenverstrengeling
  Ton de Swart, wethouder Schiedam: nevenfuncties en belangen in
  vastgoedsector.
  De lijst is eindeloos en bestaat vooral uit (bewezen) vermogensdelicten en corruptie.

  Idd, graaiers

  • Dead Silence

   Mooi Vrij Nederland-lijstje. Maar ben het wel eens. Het lijstje met linkse broeders is ook erg lang. Kortom, het is een pot nat, met slijm.

   (in antwoord op Hans H)
   • Hans H

    Mee eens, maar, zonder het goed te praten, mn de VVD blinkt meer uit in grootschalige corruptie en machtsmisbruik dan het amateurisme en de ‘kruimeldiefstal’ aan linkse zijde.
    Ik schat trouwens dat een CDA lijstje niet veel korter en ‘goedkoper’ is, wss aanzienlijk langer. De VVD kwam bv aan de macht in Roermond omdat de bevolking de decennia lange vriendjespolitiek van het CDA zat was. Wat feitelijk gold voor heel Limburg wat oa de PVV in het zadel heeft geholpen.
    De huidige situatie is niet veel beter: bv Schippers heeft veel boter op haar hoofd,

    (in antwoord op Dead Silence)
   • Jos van Veen

    eurofiel neoliberaal met zijn marktgericht, doelen en mensbeeld hanteert een volstrekt andere/eigen moraal waarbij het doel de middelen heiligt

    Dat maakt hen stelselmatig tot hypocriete huichelaars.

    (in antwoord op Dead Silence)
  • Jos van Veen

   aardig op weg naar een dubbel corruptie elftal..

   (in antwoord op Hans H)
 4. Divert

  Toch gaat de televaag niet helemaal vrijuit in deze berichtgeving door Zijlstra als leugenaar weg te zetten. Het verhaal van Zijlstra klopt namelijk wel. Door belastingwijzigingen blijft er inderdaad van je vakantiegeld netto minder over, maar van je maandelijkse salaris meer. Zie o.a.:

  http://daskapital.nl/2014/11/nog_even_over_dat_zwaarder_bel.html

  Onder de streep betekent dit voor de meeste mensen een netto vooruitgang in plaats van een netto teruggang zoals door de televaag gesuggereerd.

  • Dead Silence

   Zo is dat. Zo is het ook m.b.t. De Telegraaf => half verhaal => stemming maken.

   (in antwoord op Divert)
  • Jos van Veen

   daar schijnt niet idereen van overtuigd te zijn, heb ik begrepen

   (in antwoord op Divert)
 5. kletsmajoor

  De VVD kan zich dit gedrag permitteren omdat er geen electorale concurrentie is op rechts. Als je op een liberale partij wilt stemmen die (op papier) zich niet laat meeslepen door de emotiegedreven maakbaarheidsprojecten uit linkse hoek, kan je nergens anders terecht.

  D66 is op economisch terrein liberaal maar doet volop mee met het multicultureel meebuigen en goedpraten, gelooft in duurzaamheidsillusies en wil het onderwijs micromanagen net als de PvdA.

  De PVV is een groot vraagteken. Enerzijds liberale geluiden over economie (o.a. lage betalstingen, kleine overheid) maar ook hele linkse geluiden over behoud van de verzorgingsstaat (waar komt dat geld vandaan bij lage belastingen?). En de PVV kan met niemand samenwerken door m.b.t. islam en immigratie en integratie dingen te willen die (grond)wettelijk onmogelijk zijn.

  Dan maar het CDA? Het CDA komt net uit een grote crisis en lijkt naar centrum-rechts terug te schuiven nu hun luidruchtige linkervleugel naar het bejaardenhuis is verdwenen. Ze zijn voor lastenverlichting en minder betutteling maar het moet allemaal nog maar blijken. (En als atheïst stem ik liever niet op een religieuze partij.)

  Dan zijn er nog de afsplitsingen van de PVV. Misschien dat VNL (Bontes/van Klaveren) op termijn perspectief biedt maar ook dat moet allemaal nog duidelijk worden.

 6. Tim66

  Het verbaasd me iedere keer weer hoe wij kiezers over elkaar hen vallen,elkaar bestrijden te vuur en te paard terwijl de zittende elite zich blijft verrijken en lacht zich kapot ! De werkende burger werkt nu 8/9 maanden voor de overheid om de laatste verdienste van 3/4 maanden over te houden voor eigen besteding.
  Waar blijft een partij die het onrecht aan pakt en de verhoudingen weer recht trekt zonder dat groepen mensen kaal geplukt worden,in veel andere Euro landen gaan de mensen de straat op ,en wat doen wij in Nederland ,weer kiezen voor diezelfde partij die ons de Euro door de strot heeft geramd? De partijen die de verzorgingstaat totaal hebben afgebroken om het beste jongetje van de EU klas te zijn ,en als dank nu extra 1,2 miljard mogen afdragen aan de EU om landen te spekken die zich niets aantrekken van de EU regels.
  Ik zou graag terug willen naar de gulden,eerlijke verdeling van werk en belastingdruk,eigen autonomie,en minder ons land te laten gebruiken als pin automaat voor alle problemen in de wereld,ook de massa immigratie moet stoppen om onze eigen kinderen een toekomst te geven.
  Banken, en overheden verzekerings maatschappijen moeten stoppen met graaien ,en terug naar een stelsel waarin privatisering wordt terug gedraaid om de kosten beter te behersen en betaalbaar te houden voor iedereen.
  De huidige EU zorgt voor meer inkomens verschillen wat gaat leiden tot instabiliteit in de hele euro zone waardoor vroeg of laat de vlam in de pan zal slaan.
  Ik vrees dat wij burgers worden voorbereid op een wereld regering die alleen voor een kleine groep rijken zal zorgen en wij als slaven mogen dienen!
  Als dit onze toekomst wordt zal het extremisme groeien wat tot een totale brake down van ons huidge financiële stelsel zal beteken ,wie gaat ons behoeden en samen tegen dit onrecht opstaan en verzetten?

  • Jos van Veen

   in grote lijnen klopt dat..de logistiek en controle is al een paar mijl verder..
   Het beroerde is dat wij met veel ziekelijk gebral nog steeds de verkeerde partijen blijven stemmen.
   Als wij geen eurofiel neoliberale partijen meer zouden stemmen dan is er andere mentaliteit aan het groeien)geen VVD,D66,PvdA,CDA,CU,SGP,GL’
   )Het maakt niet uit in welke combinatie je dit ziet, alles voor Brussel centraal en rijkman/ongelijkheid)
   Al deze partijen zijn tegen democratie, tegen referenda en volksinspraak, vertegenwoordigen het gewone volk allang niet meer,verwevenheid met geld)corruptie’macht,grootbedrijven Die krijgen de miljarden EU subsidies voor winsten en aandeelhouders’, grootgeldbezitters,banken en alles wat naar geld en elite stinkt.Beter voor het Imago dan het idiote volk..
   Hebben alle voor het ESM gestemd en ons daarmee in de strop gelegd voor 4 miljard enz.
   En elke keer laten we ons weer manipuleren..we hebben ZELF voor deze ellende gekozen..Grote Woorden, veel gebral en weinig verstand
   Hebben niet eens in de gaten dat als je niet stemt je toch gestemd hebt..voor anderen en jezelf de ellende.

   (in antwoord op Tim66)
 7. Minimax

  We krijgen nog 1000 Euro van zijne Excellentie Rutte, dat is ie zeker vergeten?

 8. Bert Schimmel

  Ach de Telegraaf, afgaande op de reacties en duimpje omhoog of omlaag, denk ik dat het, het lijfblad voor PVV Tokkies is geworden.

  • Tim66

   Ach Meneertje Schimmel U bent natuurlijk hoog opgeleid,verheven boven het gepeupel ,uw reactie,s zeggen meer over U dan over de “tokkies” van de telegraaf.
   Nogmaals meneertje Schimmel ,U doet uw naam eer aan!

   (in antwoord op Bert Schimmel)
 9. Malky

  Kennelijk heeft de Telegraaf genoeg van dit kabinet, het zal eens tijd worden.

 10. Meneer Dick

  Als de mensen, die denken dat zij gedupeerd worden, nu allemaal belastingaangifte doen, dan is er helemaal niets aan de hand. Bij de uitbetaling kan bij de vakantietoeslag dan wel meer voorschot Loonbelasting worden ingehouden, maar bij belastingaangifte is er maar 1 loon en dan wordt er altijd maar 1 belasting berekend, de Inkomstenbelasting. De eerder berekende Loonbelasting wordt dan verrekend.

  Het is technisch onmogelijk om over de vakantietoeslag meer belasting geheven te laten als er daarna aangifte wordt gedaan.

  • Apekool

   Ik heb altijd begrepen dat voor de vakantie-uitkering – feitelijk uitgesteld loon – bijzonder tarief geldt; maar als ik dit nalees (http://www.geldenrecht.nl/artikel/2012-05-26/waarom-is-vakantiegeld-zo-zwaar-belast) is dat inderdaad slechts een benaming.

   Overigens is er technisch niets onmogelijk: het bijzondere tarief kan toch structureel worden ingevoerd? Het is immers makkelijk plukken van werknemers die vastgenageld zitten in CAO’s waarin ze feitelijk geen inspraak hebben.

   (in antwoord op Meneer Dick)
   • Meneer Dick

    U heeft dan nog nooit een inkomstenbelastingaangifte gezien.

    Er kan in die aangifte niet eens apart vakantietoeslag ingevuld worden, alleen het totale jaarinkomen. Ergo, het is technisch onmogelijk om over vakantietoeslag een hogere belasting geheven TE LATEN als er aangifte wordt gedaan. En in die aangifte bestaat niet eens zo’n bijzonder tarief.

    (in antwoord op Apekool)
   • Jos van Veen

    wel zeker betaal je een apart tarief bij vakantiegel en overuren.
    In het onderwijs is dat 65% !!
    bij overuren 68%!!
    Het wordt gezien als extra beloning, niet als normaal recht..
    De bouw rekende voorheen 25%

    Er zijn wel degelijk verschillen met compleet verschillende effecten

    (in antwoord op Apekool)
    • Meneer Dick

     En als u vervolgens belastingaangifte doet, dan is dat verschil weer helemaal weg, want in die aangifte kan die vakantietoeslag niet eens apart aangegeven worden, wel het totale jaarinkomen als 1 post.
     Het is te moeilijk voor u om te begrijpen

     (in antwoord op Jos van Veen)
  • Jos van Veen

   beetje warrig…die aftrek is er al in de maand van betalen )vakantiegeld’
   Je betaalt dus niet dubbel maar je betaalt wel..
   Het is gewoon een aparte post op je loonstrookje )met mindering’

   (in antwoord op Meneer Dick)
 11. Kees Cornelder

  Beste wel geinig: de Telegraaf die zich tegen ‘moederpartij’ VVD keert. Blijkbaar begint het zelfs bij de VVDaanhang onder Telegraaflezers te dagen dat ze door Rutte, Zijlstra en meer van dat gemankeerde veertigersspul aan alle kanten genaaid worden. Dit Is Heel LEUK!!!

 12. Jos van Veen

  Nivellering===
  Dan denk ik dat de politiek er vreemde uitleg op na houdt bij nivellering..

  Nivellering is bedoeld om de ongelijkheid te verkleinen..niet om te vergroten

  Kijk maar naar de vakantiegeldregels:
  bij een inkomen van 4000 per maand ben je in centen ineens meer kwijt dan iemand met 6000 p.m.

  Het is maar een opmerking hoor..wat er op neerkomt dat hoog inkomen weer extra mag houden…het aloude spelletje van de VVD/neoliberalen

  Dit heeft dus geen moer te maken met nivellering

  • Meneer Dick

   Nivelleren is afgeschaft. Dat was al zo in de rest van de wereld, nu ook in Nederland afgeschaft. Met name het CDA heeft nivelleren verboden verklaard.

   (in antwoord op Jos van Veen)

Reacties niet toegestaan