Wie is de nieuwe koning van Saoedi-Arabië?

Salman bin Abdul Aziz al-Saud is de opvolger van de vrijdag overleden koning Abdullah. De 79-jarige Salman nam al een tijd lang de taken van de koning waar. Hij is net als Abdullah een van de circa 38 zoons van koning Ibn Saud, de stichter van Saoedi-Arabië. Salman is geliefd in zijn land en staat bekend als een goed opgeleide, redelijke en diplomatieke man die goede banden met het Westen wil onderhouden. Al decennia vervult hij hoge posities in Saoedi-Arabië. Veel zal er door zijn koningschap waarschijnlijk niet veranderen, al wordt hij wel beschouwd als iets conservatiever en traditioneler dan de overleden koning. Ook wordt er getwijfeld aan zijn verstandelijke vermogens. Hij heeft al eens een beroerte gehad en vertoont volgens sommigen tekenen van dementie. 'Vooral de manier waarop hij koning zal zijn, baart zorgen', vertelt Gerd Nonneman, professor internationale politiek en decaan aan het Georgetown University in Qatar, in 'De Ochtend' op Radio 1. 'Ik denk dat het beleid niet heel coherent zal zijn. Maar mogelijke opvolgers staan al klaar.' De 69-jarige Muqrin is de nieuwe kroonprins.  

Bron(nen):   Quartz  Volkskrant    

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart

  Quote: ‘is net als Abdullah een van de circa 38 zoons van koning Ibn Saud’

  • Windows 8

   Er is geen grotere hoerderij dan in Islamlanden maar wij zijn het decadente westen hoor, jaja
   Tijdens de ramadan zijn de hoeren niet aan te slepen

   (in antwoord op Bart)
   • FritsB

    Technisch gezien is het bij Ibn Saud geen hoererij. Vier vrouwen mag en daarnaast zoveel concubines als hij zich kon veroorloven. Dat waren er heel wat. Met zoveel voren te bezaaien kan de opbrengst heel behoorlijk zijn.

    (in antwoord op Windows 8)
 2. Burgermans

  Hij ziet er nog goed uit voor een tachtigjarige die al een beroerte heeft gehad.

 3. Dead Silence

  Kan de olieprijs weer omlaag? Want met idioten die de ganse dag speculeren en een D66 maloot bij ECB gaan we totaalkaput.

 4. Windows 8

  ” staat bekend als een goed opgeleide, redelijke en diplomatieke man

  “conservatiever en traditioneler dan de overleden koning.

  “Ook wordt er getwijfeld aan zijn verstandelijke vermogens. Hij heeft al eens een beroerte gehad en vertoont volgens sommigen tekenen van dementie.

  Perfecte eigenschappen voor een dictator/bondgenoot US/haatbaardland

Reacties niet toegestaan