Achterban Wilders stoort zich aan opgestapte PVV-Kamerleden

Na het opstappen van de twee PVV-Kamerlden Hernandez en Kortenoeven blijft de PVV-kiezer achter Geert Wilders staan. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag. De PVV-kiezers hebben zich vooral gestoord aan het moment en de manier waarop de twee Kamerleden hun aftreden aankondigden. 82 procent vindt het niet chique dat de twee tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma hun besluit bekend maakten. Ook de harde woorden ('politieke klaploper' en 'leugenaar') richting Wilders zijn niet in goede aarde gevallen bij de achterban. Het gerommel binnen de partij heeft weinig invloed op het vertrouwen van de kiezers in de PVV. Bij de grootste groep (60 procent) blijft het vertrouwen hetzelfde; 20 procent zegt juist meer vertrouwen te hebben in de partij. Bij 18 procent is het vertrouwen in de partij afgenomen. Slechts 8 procent zegt door de gebeurtenissen van de afgelopen dag geen PVV meer te gaan stemmen. Een meerderheid (53 procent) vindt het bovendien niet belangrijk dat de PVV zich omvormt tot een democratische partij met leden.

Bron(nen):   EenVandaag      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Han

  Sinds wanneer maakt het uit wat de achterban vindt?

  • Floris Maaskant

   Nou ja bij de PvdA maakt ‘t wat uit, die zitten nu met Diederick Samsom; kansloos activisten hoofd, maar de leden zijn heel blij.

   Alleen jammer voor hun want Plassterk heeft een media geniekere uitstraling en dat is waar ‘t echt om draait bij het overhalen van stemmen die het nog niet zo goed weten. Zo zie je dat je leden niet moet gaan laten bepalen wie je man of vrouw wordt.

   (in antwoord op Han)
   • Han

    Nu moet ik cynisme gaan uitleggen… Bij de PVV — daar gaat het ten slotte om — maakt het niet uit wat de achterban vind, alleen de mening van Wilders is interessant. Zo gaat dat ten slotte bij dictatoriale partijen. Maar nu de achterban ongevraagt wat van zich laat horen wordt dat door een ander deel van de achterban vervelend gevonden.

    Vandaar mijn vraag.

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Floris Maaskant

     Ik geloof niet dat de achterban heel veel van zich laat horen?! Heb jij Henk en Ingrid voor de camera gezien?

     De enige die er heel erg veel van vinden zijn de linkse media, H&I zal het een worst wezen…

     (in antwoord op Han)
 2. gerrit52

  terecht.

 3. meneerjansen

  deze achterban heeft waarschijnlijk dus ook het laatste restje menselijkheid naar achter-ver-bannen,

  dat geeft deze burger moed… not

  • Floris Maaskant

   Deze achterban staat gewoon voor een zaak en laat zich niet afleiden door zaken die er in het geheel niet toe doen zo als je dat bij andere partijen zo veel ziet.

   Wat is er trouwens ‘menselijk’ aan om roofbouw te plegen op je oorspronkelijke bevolking door massa immigratie toe te staan, je land aan Brussel uit te leveren en miljarden in een bodemloze put te kwakken die Afrika heet?

   (in antwoord op meneerjansen)
   • meneerjansen

    dat blijkt…
    -nederland in europa is als ons oranje tijdens het EK, binnen europa sterspelers zonder europa nul punten…. 0,00
    -zonder verse inbreng van nieuwkomers, zat wilders in indonesie…
    -afrika is vergeven aan de chinezen, wees niet bang!
    -mocht nederland ooit hulp nodig hebben van buitenaf, iets wat in deze tijd niet echt meer ondenkbaar is, zegt een afgedankt buitenland toedeledoki

    en dat zeg ik nu ook
    toedeledoki!

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Floris Maaskant

     A. Nederland doet het prima in Europa, waar haal je het vandaan? Heb zelf een toko, lever diensten in Europa en het draait als een tierelier en als nooit te voren. Als de prijs en het product goed is verkoop je het gewoon, waar heb je het over? Heb jij zelf überhaupt wel eens een rol drop verkocht of haal je het allemaal uit de Volkskrant?

     B. Over Indonesië, de Antillen en Suriname kan je het hebben, dat waren immers koloniën van Nederland, en als ze dat nog waren zouden ze een stuk beter af zijn…

     C. Ze mogen ‘t hebben… (waar kan ik tekenen?)

     D. En terecht, dat we onze eigen boontjes doppen…

     verder nog wat?

     (in antwoord op meneerjansen)

Reacties niet toegestaan