Hero Brinkman: ‘Wilders betaalde Moszkowicz 75.000 dollars cash’

75.000 dollars aan cashgeld gingen rechtstreeks naar strafpleiter Bram Moszkowicz. Dat zegt voormalig PVV Kamerlid Hero Brinkman in Nieuwe Revu. Daarmee zou Geert Wilders hem hebben betaald voor bewezen diensten in het grote smaadproces. Uit onderzoek van Nieuwe Revu naar de financiële lijntjes tussen Wilders en Moszkowicz, en verklaringen van Brinkman blijkt dat er tonnen, waaronder ook grote sommen cash, uit de VS kwamen om Wilders' proces te betalen. Brinkman bevestigt tegenover het weekblad het verhaal over een koffer met 75.000 euro aan contanten. Wilders, zo zegt Brinkman, had hem verteld dat er 'tonnen waren binnengekomen'. Toen hij hem vroeg waar het geld voor bedoeld was zei Wilders volgens Brinkman: 'Waar dacht je dat ik Moszkowicz van kon betalen'. Bram Wilders en Moszkowicz ontkennen allebei dat er sprake is geweest van de overdracht van een koffer met contant geld, meldt het AD. Moszkowicz moet zich binnenkort voor de tuchtrechter verantwoorden voor het aannemen van grote hoeveelheden contant geld van cliënten. Nieuwe Revu onderzocht de fondswerving van de PVV. Volgens het blad werden er in de tijd dat Wilders in Amerika zijn film Fitna promootte etentjes georganiseerd, waar deelnemers werden gevraagd Wilders te steunen. Daniel Pipes, de directeur van het Middle East Forum, een conservatieve denktank over het Midden-Oosten, zei tegenover het blad dat hij Wilders ziet als één van de belangrijkste politici in Europa. Pipes richtte een fonds op om Wilders door het smaadproces te leiden. Daarop zouden er tonnen aan giften zijn binnengekomen van zakenlieden die anoniem willen blijven. Pipes verklaart tegen Nieuwe Revu dat het geld uitdrukkelijk was bedoeld voor het proces en niet voor politieke activiteiten van de PVV.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Floris Maaskant

  Dat een dergelijk media spektakel met Mosco in de hoofdrol tonnen kost geloof ik wel… Dat lijkt me heel normaal voor een top advocaat; de man heeft in deze uiteindelijk ook goed werk gedaan.

  Dat het geld als cash binnen kwam wil nog niet zeggen dat Wilders het ook als koffers bij Bram heeft afgeleverd. Het kan ook naar een bank gebracht zijn en van daaruit aan Bram betaald zijn.

 2. Alter Ego

  Bram is advokaat van de onderwereld. Dat Wilders zich met hem heeft ingelaten is ook geen zuivere koffie.
  Bram heeft 1 principe: grof geld verdienen en door wie maakt hem niet uit. Al zitten er seriemoordenaars of diktators bij zal iemand zonder geweten of bewustzijn niks interesseren.

  • Floris Maaskant

   Bram is een hele fijne vent die mensen verdedigd die om wat voor rede dan ook verdediging nodig hebben. Zo is het in onze wet geregeld; dat mensen recht hebben op verdediging en dat lijkt me een heel goed idee.

   (in antwoord op Alter Ego)
 3. Jan Golverdingen

  Gelukkig nog een x-aantal lieden die Geert Wilders wilden/konden helpen.
  Helaas zou een onbekend ‘advocaatje’ met exact dezelfde woorden en pleidooi het niet gehaald hebben (vermoed ik)

  En Brinkman is een slappe *.* en zoals zovelen hangen ze de zgn. vuile was buiten nadat ze na een laatste drek het nest verlaten hebben.

  Spreekwoorden & gezegdes komen niet voor niets voort uit honderden jaren geschiedenis.

  Jan Singa.

  • Floris Maaskant

   Inderdaad, laten we het eens hebben over die lui die het in hun hoofd haalden om die hele rechtszaak überhaupt te beginnen, een gotspe!

   Het toont eens te meer aan hoe zeer het nodig is om dit land te bevrijden van de als kanker voortgewoekerde kliek die dit land in een wurggreep van sociale dwaasheid houdt. Gewone mensen, middenstand en ondernemers zijn dolblij met een bevrijder als Wilders!

   (in antwoord op Jan Golverdingen)
 4. gerrit52

  zo ik nog een restje sympathie voor brinkman had, is dat nu tot het nulpunt gedaald.
  zelfs al zou het waar zijn, dan nog zijn dat onze zaken toch niet?

  geert mag alleen maar blij en opgelucht zijn dat dit soort lieden, verraders, uit de partij zijn.

  • Floris Maaskant

   Zeg dat wel, de gedachte dat de man een stille was wordt bij mij ook steeds sterker, anders doe je dat toch niet; tenzij je geen eer hebt en je loyaliteit bij aanvang al ergens anders lag.

   (in antwoord op gerrit52)
 5. Paul Leenders

  Is het niet zo dat Youp van ‘t Hek een voorruitziende blik had met zijn NRC colum? Die Youp toch! Hij wist dit al! En het komt nog uit ook!

 6. JanRogiers

  Weet Brinkman dit al langer ? Dan is hij medeplichtig ….

 7. Now Moo

  WIlders is Neo Conservatief en pro Israel. (zionist)
  Door de ‘New World Order’ in Nederland naar voren geschoven om de onvrede onder het volk veilig te kanaliseren in zinloze en machteloze verdeeldheid.
  Niet de echte problemen aankaarten die ‘The Powers That Be’ kunnen schaden.
  Nederland klaarstomen voor een totale oorlog tegen de Islam.

  Als ras-politus zal Wilders straks zijn aanhangers gewoon bedriegen en zal hij zijn financiers dienen.
  De JSF zal dan gewoon aangeschaft gaan worden met steun van PVV want Nederland moet en zal Israel militair steunen.
  Henk en Ingrid lopen er met open ogen in, immers , “Veel beloven, weinig geven doet de zotten in vreugde leven.”

  just my two euro-cents

  Laat uw stem niet verloren gaan maar stem blanco of helemaal niet.

 8. Edward_II

  En geen woord over de kapitalen die van hand gewisseld zijn om het proces tegen Wilders op te starten en aan te jagen?!

Reacties niet toegestaan