Beatrix is niet van plan salaris in te leveren

Koningin Beatrix is niet van plan te korten op haar salaris van 830.000 euro per jaar. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst aan RTL Nieuws laten weten, in reactie op het bericht dat de Spaanse koning Juan Carlos 7,1 procent inlevert vanwege de economische crisis. Volgens de RVD ziet de koningin geen aanleiding tot extra bezuinigen op het inkomen dat zij jaarlijks van de staat ontvangt. Volgens de dienst volstaat het dat de koningin net zoals ambtenaren onderworpen is aan de nullijn. De situatie in Nederland is bovendien niet vergelijkbaar met die in Spanje, aldus de RVD.  Geert Wilders pleitte er eerder voor dat de koningin en kabinetsleden 20 procent zouden moeten inleveren.

Bron(nen):   RTL      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. rintje

  De RVD heeft laten weten dat de koningin niet EXTRA gaat korten op haar salaris. De hoogte van haar salaris stijgt en daalt gelijk met dat van rijksambtenaren. Dat betekent dat ze al een tijdje op de nullijn zit en er dus in koopkracht op achteruit gaat. Net als een groot deel van Nederland.

  Toen het goed ging met de economie vroeg niemand zich af of Beatrix niet wat extra zou moeten gaan verdienen. Waarom zou ze dan wel extra moeten inleveren als het minder gaat?

  • André Somers

   Het een behoorlijk riante beloning, ruim boven de Balkenendenorm. Bovendien is mevrouw vrijgesteld van belastingen. Misschien moet ze eerst maar eens niet als ieder ander belasting gaan betalen, zowel over inkomen als over vermogen?

   (in antwoord op rintje)
 2. Har Davids

  Ik ken niet veel ambtenaren die financieel zo royaal tegemoet gekomen worden voor de tijd die zij aan de gemeenschap besteden. Verder zijn er niet veel vrijgesteld van allerlei belastingen, wonen en reizen gratis en zijn zelden gewend dat hen de kont gekust wordt bij iedere gelegenheid.

 3. AvdBoom

  Na eerst jaren onkosten en vergoedingen onder schimmige posten geboekt te hebben (Heur bootje werd onderhouden op kosten van Defensie, beveiliging en paleizen onder Algemene Zaken) blijkt de SS-kermis de burger jaarlijks 100 miljoen te kosten. 32 jaar Bea-operette heeft dus meer dan 3 miljard gekost. Nassau-aanhangers vinden dat een schijntje : ‘ dan heb je ook wat ‘. De kosten zijn uit te rekenen, de baten zijn onduidelijk. Nimmer bewezen is dat Nederland het dankzij Haar, De Prins, blonde schoondochter en een foute schoonvader beter doet dan bijvoorbeeld Zwitserland.

Reacties niet toegestaan