‘Nederland moet 7.214 vluchtelingen extra opvangen’

De Volkskrant zegt inzage te hebben in de verdeling van 120.000 extra vluchtelingen zoals de EU-commissie dat wil. In de nieuwe Brusselse verdeelsleutel wordt het aandeel van Estland, Letland en Litouwen meer dan gehalveerd. Andere lidstaten, zoals Nederland, Duitsland en Frankrijk, moeten daardoor meer vluchtelingen opvangen. Nederland wordt geacht 7.214 mensen op te nemen, boven op de 2.047 die het voor de zomer al had toegezegd. Volgens de Commissie is de vluchtelingensituatie sinds de zomer ingrijpend verslechterd. Het aantal vluchtelingen dat via Italië, Griekenland en Hongarije probeert de EU binnen te komen is verdubbeld. Om deze landen lucht te geven stelt de Commissie voor de komende twee jaar nog eens 120 duizend asielzoekers (54 duizend die in Hongarije zitten, 50.400 uit Griekenland en 15.600 uit Italië) te herverdelen over de overige lidstaten. Het gaat om 62 procent van de migranten die zich de afgelopen maanden in de drie landen hebben gemeld. De Commissie wil een verplichte spreiding, volgens een verdeelsleutel die rekening houdt met de bevolkingsomvang, het nationaal inkomen, het aantal asielaanvragen en de werkloosheid in de landen van ontvangst. Schermafbeelding 2015-09-07 om 06.12.48

Bron(nen):   De Volkskrant      

26 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Als de verdeling gelukszoeker, Isis-terrorist , en echte vluchteling dan ook meer eerlijk verloopt.

 2. Bart

  In 2090 zullen historici uit Australië, Israël en Canada analyseren hoe en waarom deze beslissingen werden genomen en zich verbazen over de naïviteit van de Europeanen. In Europa, dat al jaren verscheurd wordt door opstanden en oorlogen is dan al geen wetenschap van betekenis meer.

  • Ko Herent

   De succesvolle, talentvolle mensen verlaten Europa, of in ieder geval Nederland.

   (in antwoord op Bart)
   • Dead Silence

    Als mijn ouders overleden zijn vertrek ik ook. Goede opleiding en veel geld doet de deur openen. Europw zal worden tot een mestvat.

    (in antwoord op Ko Herent)
 3. Heldoppantoffels

  Wonderbaarlijk hoe de machthebbers Europa willen laten volstromen met mensen die feitenlijk kotsen van de ‘Westerse’ way of life. Zij halen oorlog binnen en kiezen voor de overduidelijk verkeerde oplossing.

  Vang de mensen daar op, het huidige pad gaat Europa wederom naar een gruwelijk smerige oorlog leiden die mensen weer generaties zal doen afvragen hoe er toch zoveel vreselijks heeft kunnen gebeuren. En dat nooit weer… Je zou toch bijna gaan denken dat de machthebbers ergens op uit zijn, want zo stom om de gevolgen niet te overzien kunnen zelfs zij niet zijn.

  • Jaap Aap

   IK begrijp werkelijk niet hoe je bij die idiote stelling komt over mensen doe zouden “kotsen van de ‘Westerse’ way of life”. Je hebt een aantal van deze vluchtelingen persoonlijk gesproken neem ik aan?

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Ko Herent

    Je hoeft ook niet met Marokkanen te spreken om te weten dat het tuig is toch?
    Een gedeelte van de reizigers is moslim en die zijn tegen onze normen en waarden. Daar kun je wel om heen draaien maar het is een feit. De hele wereld zou eigenlijk bekeerd moeten worden tot die ideologie.

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Ayna

     En een gedeelte van de moslimreizigers duwen de niet-moslims midden op zee overboord.

     (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Ja want ze hebben ruimte nodig om met hun neus op de grond en de kont omhoog vijf keer per dag te brabbelen.

      (in antwoord op Ayna)
   • Ayna

    Wie probeer je nou voor de gek te houden met je islam-apolegetische retoriek?

    (in antwoord op Jaap Aap)
 4. Jaap Aap

  In dit lijstje ontbreekt (natuurlijk) GB. Het land moet zich de ogen uit de kop schamen. Het land is een van de grootste aanjagers van vluchtelingenstromen met haar agressieve buitenlandpolitiek (Irak; Libië) maar onttrekt zich vervolgens volledig van haar verantwoordelijkheid steun te geven aan de slachtoffers als gevolg van haar gewapende ingrijpen. Walgelijk!!!

  • Ayna

   Maar de meeste vluchtelingen komen toch uit Syrië?

   Of is dat ook al niet de schuld van de islam en hun volgers, maar van alles en iedereen daarbuiten?

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    Niet de schuld van “de islam” inderdaad maar van een extremistische groep die een extremistische interpretatie aan de koran geeft om haar eigen machtsdoelen na te streven.

    Hoe verklaar je anders dat 97% van ISIL slachtoffers moslims zijn? Hoe verklaar je anders dat verreweg de meeste moslims, zowel Sunni als Shia het extremisme van ISIL verwerpen. Het is gewoon een ordinaire terroristische organisatie net als destijds de RAF in Duitsland. de Rode Brigades en het Rode Leger (Japan) en andere malloten die een ander soort maatschappij zeiden na te streven en daarvoor een ideologie misbruikten.

    (in antwoord op Ayna)
    • Ayna

     Vind jij het volk van Saoudi-Arabie, Iran, Irak, Syrië, Jemen, Pakistan, Libanon, etc. etc.., ook een ‘extremistische groep’ waarvan hun sektarische geweld en obsessie met Joden en Israël niet ten grondslag zou liggen aan de islam?

     Wat is jouw baat bij leugenachtige propaganda die jij probeert uit te dragen?
     Dat als islamitische moordenaars van andere volkeren die ook hun eigen ras en volk uitmoorden, dat ‘niet de schuld van de islam’ zou zijn?
     Terwijl de ‘allah hu akbars’ je om de oren vliegen?

     Dit geloof je zelf toch zeker niet?

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Mijn “baat” is enige rede terug te brengen in een debat als dit. Mensen als jij tegenwicht te geven zodat ze met hun radicale onzin mensen niet nog verder tegen elkaar opzetten en zo tot nog meer geweld ophitsen.

      Je lijkt het nog niet door te hebben maar jouw soort taal leidt alleen maar tot 1 ding: een verscherping van de tegenstellingen terwijl ik me liever richt op de overeenkomsten. Je zult dan snel zien dat we veel meer gemeen hebben met de vluchtelingen dan wat ons scheidt.

      Jouw ophitsende onzinnige taal leidt uiteindelijk naar meer geweld want dat is wat geweld oproept, meer geweld. Een heilloze weg. Mijn “baat” is dus een vreedzame oplossing van conflicten en tegenstellingen. Uiteindelijk succesvoller. goedkoper en aanzienlijk minder leed.

      (in antwoord op Ayna)
     • Ayna

      Nee, jouw enige baat is om discussies te vervuilen om kritiek op de ware aard van de islam en het ongebreidelde islamitische stemveepamperbeleid vermomd als vluchtelingenopvang, te verdedigen.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik ben zowel blij met als onder de indruk van jouw vermogen mijn motivaties beter te kennen dan ik zelf. Maar dat hoeft natuurlijk niet te verbazen van iemand die zo overtuigd is van zijn/haar eigen gelijk, zonder zelfs maar een zweem van twijfel.

      Het ga je goed 😉

      (in antwoord op Ayna)
     • Ayna

      Je bent gewoon door de mand gevallen met je konkeltjes, Jaap Aap.

      Ken je het spreekwoord: : “al is de leugen nog zo snel….”?

      Veel geluk in je leven.

      (in antwoord op Jaap Aap)
 5. Burgermans

  Hoe meer asielzoekers je opvangt des te meer kinderen zullen verdrinken.

  • Ayna

   Voor de zieligheidsindustrie is dat al decennia lang ‘collateral damage’.

   Alleen nu alles zodanig totaal uit de klauwen loopt dat het met geen mogelijkheid meer door overheden is weg te masseren, begint dat bij een groot publiek op te vallen.

   Ik voorspel een even snelle, proportionele afkeer van het publiek tegen deze legale maffiapraktijken van een op morele chantage gebaseerde zieligheidsindustrie en stemveepamperbeleid, als de proportionaliteit van het stijgende aantal islamitische gelukszoekers waarmee de nieuwe landverraders van de Europese naties zichzelf willen verrijken.

   (in antwoord op Burgermans)
 6. kwikfit

  En als die er zijn gaat de deur op slot?

 7. Ayna

  “Nederland moet…”

  Het is verbijsterend (nou ja, eigenlijk niet echt) hoe hard de MSM hun best doen om maar niet in te gaan op de belachelijkheid van het feit dat landen zichzelf zogenaamd vrijwillig hebben opgegeven voor een totalitair systeem wat ze vertelt wat ze ‘moeten’.

  Waar hebben we nog eigenlijk een regering voor?
  Ja, om iedereen geld af te troggelen voor het Grote Baasje.

  • Jaap Aap

   Ik zie niet het verschil tussen “Nederland moet” inzake EU wetgeving en verdragen en een “Nederlander moet” als het gaat over je houden aan onze wetten.

   Maar over dat laatste val je niet, ook waar je het oneens bent met een bepaalde wetgeving. Dan accepteer je de wijze waarop je verplichtingen of beperkingen zijn vastgelegd. Maar een wezenlijk verschil is er niet…

   (in antwoord op Ayna)
   • Ayna

    Nou, als jij het verschil niet ziet tussen de termen “Nederland” en “Nederlander” in welke context dan ook maar laten we deze internationale context even blijven gebruiken, dan geeft dat meer aan over jou dan over mij.

    Het wilt zeggen dat sommige mensen er geen problemen mee hebben om hun nationale soevereiniteit te grabbel te gooien en overgeleverd te zijn aan een stel moderne, gelegaliseerde dieven.

    (in antwoord op Jaap Aap)
 8. quikfit

  ”Moet”! Mooi hoor die €USSR…

 9. Fritzy von Popsicle

  Het woordje ‘extra’ spreekt alweer boekdelen, wat een walgelijke Politieke Correctheid!

Reacties niet toegestaan