Grote Nederlandse bedrijven willen poldermodel weer invoeren

Tien grote Nederlandse bedrijven willen het poldermodel nieuw leven inblazen, meldt de Volkskrant. Op besloten bijeenkomsten heeft de Club van Elf, een gezelschap dat bestaat uit personeelsdirecteuren van ABN Amro, Ahold, DSM, Philips, Unilever, KPN, Akzo Nobel, Tata Steel, NS en Shell en hoogleraar organisatie en personeel Jaap Paauwe, zijn zorgen uitgesproken over de tanende kracht van de vakbeweging en de teloorgang van de overlegeconomie. De Club van Elf schrijft 'dringend behoefte te hebben aan nieuw elan in de polder'. Daarnaast maken de grote werkgevers zich zorgen over het Lenteakkoord van CDA, VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De Club van Elf betwijfelt of daar in Nederland voldoende draagvlak voor is. Op de recentste bijeenkomst heeft de club zijn zorgen gedeeld met een aantal prominente vertegenwoordigers uit de vakbeweging die speciaal voor de gelegenheid waren uitgenodigd.

Bron(nen):   de Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Indenvreemde

    Het zou voor Nederland goed zijn als er een gedegen zakenkabinet komt. Weg met die amateurs die er nu zitten en alleen uit zijn op eigen belang. Deze laatsten hebben duidelijk laten zien geen kennis te hebben hoe een land bestuurd moet worden.
    Nederland moet niet alleen investeren maar innoveren en daar is geld voor nodig Wat mij betreft stoppen met wegsluizen naar bodemloze putten en banken maar gewoon in eigen land houden en ons eigen land opnieuw opbouwen.
    Ook zijn de huidige amateurs blind voor de verhuftering van ons land. Ze zijn alleen gefocussed op de EU terwijl ons land in de stront zit sociaal en economisch. Onbegrijpelijk en onacceptabel

  2. Dead Silence

    Wat heeft ABN in dat rijtje te zoeken? Niets in mijn optiek. Inruilen voor ASML. De bankwereld is te verrot om zich bij deze club te mogen scharen. Verder is er meer dan geld zat voor de jaarlijkse nationale begroting, echter vanwege het amateurisme van onze bestuurders heeft men moeite om rond te komen, laat staan om 3% teveel uit te geven. Met gezonde bestuurders aan de macht kan probleemoos 50 miljard bezuinigd worden en komt het geld op de juiste plek en worden zij die rotte apel heten buitengesloten.

Reacties niet toegestaan