‘Russische bommenwerpers cirkelen hier voortdurend rond Europa’

Volgens de baas van de Belgische luchtmacht  Frederik Vansina wordt Rusland steeds gevaarlijker. Hij vertelt tegen De Standaard dat het op de jaarlijkse meeting van NAVO-luchtmachtchefs hét onderwerp was: de dreigende Russen. ‘Het is echt opvallend, twee jaar geleden sprak niemand nog over Artikel 5 van de Navo – een aanval op één Navo-land wordt gezien als een aanval op allen. We focusten op buitenlandse missies, met gevolgen voor de investeringen in de gezamenlijke verdediging, met name de modernisering van radars in Europa. Maar ja, alles ging goed met de Russen, over artikel 5 werd niet meer gesproken.’

Da’s al even geleden, die ‘alles ging goed met de Russen’.

‘De slides die we in Ramstein te zien kregen, tonen hoe Russische bommenwerpers continu rond Europa cirkelen. Zij vliegen langs het westen van Groot-Brittannië en Ierland. Vorige week zijn ze zelfs in het Kanaal opgedoken. Franse vliegtuigen hebben hen verjaagd in de buurt van Le Touquet. ’

‘De assertiviteit van de Russen is erg toegenomen. In het Westen werken we eerst diplomatiek. Als dat niets uithaalt, nemen we sancties – diplomatiek, cultureel en desnoods economisch. Pas dan is militair ingrijpen een optie. De Russen doen dat volledig anders. Vladimir Poetin deelt voortdurend speldenprikken uit om het Westen te destabiliseren. Hij is niet zo dom om de confrontatie met de Navo head on aan te gaan, maar test ons voortdurend.’

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Gorgeous

  Pardon? Rusland is heel geduldig met ons! Wat doen Engelse en Amerikaanse schepen dan bij de kust van Rusland? Waar halen terroristen kogels en wapens van Amerikaanse makelaardij vandaan? Aan wie verkoopt isis hun olie? Waarom vecht israël niet tegen isis en isis niet tegen israël terwijl het wel vecht tegen partijen die tegen isis vechten? Waarom wordt dat waardeloze Corrupte Turkije, waar onderzoekers die met deze vragen naar buiten komen simpelweg verdwijnen, niet op het matje geroepen alleen al voor de achterlijke grote mond die ze tegen het geduldige Rusland hebben?
  Waarom hangt er een Turkse vlag onder de vlag van isis? Wat doen sommige isis strijders met een tatoeage van het Amerikaanse leger op hun arm? En what about het enorme leger dat Saoedi Arabië naar de grens met Syrië heeft geloodst.
  India en Rusland besluiten om niet meer samen in de dollar te handelen en we krijgen deze propaganda over ons heen. Wist je dat Irak en Libië gestopt waren met de petro dollar vlak voordat de pleuris daar uitbrak? Assad wilde ook niks te maken hebben met de dollar en Khadaffi was zelfs op weg naar het invoeren van een gouden munt… Oftewel een stabielere munt dan de rotzooi die we nu hebben. Oftewel geld in plaats van currency.
  Maar dat mogen westerlingen niet weten hé? Valt niet goed samen met de “haat Rusland campagne”.

  Dit is niks meer dan propaganda van oudsher.

  Peace

  • kwikfit

   Ja, nu moet je natuurlijk geen moeilijke vragen stellen hè….. “wij” zijn de goeie en Rusland is de kwaaie…. dat weet je toch…..
   Deze meneer wil gewoon meer geld,dat is wel duidelijk.
   *Is Ramstein niet de basis waar de aanvallen met drones wordt gecoördineerd?

   (in antwoord op Captain Gorgeous)
   • Captain Gorgeous

    Aanvallen met drones? Je bedoelt natuurlijk onze vredesmissies waarbij we geen burger slachtoffers maken en geen mensen een wrok tegen het westen koesteren omdat we niet hun ouders, kinderen en siblings vermoorden?
    Want dat doet alleen de slechterik natuurlijk.

    Welterusten 😉

    (in antwoord op kwikfit)
    • kwikfit

     NEE NEE NEE. Alleen onze vijand Rusland bombardeert ziekenhuizen en maakt burgerslachtoffers. De NATO en Amerika daarentegen zijn heel secuur. Die maken alleen onder de isis strijders slachtoffers ….

     (in antwoord op Captain Gorgeous)
     • Captain Gorgeous

      Hahaha,
      Wat ben jij een prachtmens.

      Peace

      (in antwoord op kwikfit)
     • kwikfit

      Daar zijn de meningen over verdeeld :-))
      Ik herhaal alleen de grote lijnen van de westerse (oorlogs-)propaganda.
      Of je die slikt ligt er aan of je blind gelooft wat er beweerd word, of dat je een nogal wantrouwende geest hebt.

      (in antwoord op Captain Gorgeous)
  • Paulraw

   Helemaal gelijk.
   Alhier een analyse van een Kennedy.
   Geen MSM gebazel ,maar keiharde kritiek.
   http://www.ninefornews.nl/kennedy-ontmaskert-geheime-agenda-van-amerika-in-syrie/

   Lees vooral de bijbehorende link ,buitenlands beleid van de VS in het MO.Wordt tot de grond toe volledig afgebrand,alles staat erin.

   http://www.politico.eu/article/why-the-arabs-dont-want-us-in-syria-mideast-conflict-oil-intervention/

   (in antwoord op Captain Gorgeous)
   • kwikfit

    Zit je hier een beetje te complot denken ….
    De aanval op Irak was toch om de dictator te verjagen en om vrijheid en democratie te brengen … echt niet omdat Saddam Hoessein zich niet in de val liet lokken door Amerika of om de olie.
    De aanval op Afghanistan was toch om de Afghanen van het Taliban juk te bevrijden …. die pijpleiding had er eigenlijk niets mee te maken
    Tja en dan Libië …. ook al weer met zo’n vreselijke dictator, met een enorme hekel aan Amerika maar dat is toeval …. daar ging het ook echt niet om de olie hoor.
    Vermoeden dat dit een vooropgezet plan is om bewust de regio te destabiliseren , nu, dàt idee komt van halvegare complotdenkers…. Amerika is “onze” “vriend” die, met een zwaar hart, zich genoodzaakt voelde die arme mensen in het midden oosten te helpen. Denk je daar anders over …. tja …..

    (in antwoord op Paulraw)
   • Captain Gorgeous

    Heel erg bedankt Paul! Een mooi hoopje informatie van Kennedy. Hier kan ik wat mee. Dit is pas media. Ben nu bezig de bron van begin tot het einde te lezen.

    Peace

    (in antwoord op Paulraw)
  • Bartje

   U slaat de spijker precies op zijn kop.
   Met een toevoeging, door het internet weten velen hoe de werkelijkheid eruit ziet.

   (in antwoord op Captain Gorgeous)
 2. Burgermans

  Op zich niks mis mee. Wederzijdse afschrikking van de beide kernmachten heeft Europa meer dan zeventig jaar vrede en welvaart gebracht.

 3. Bartje

  Dat de NATO sinds mensenheugenis rond de Sovjet Unie en heden Rusland vliegt met atoomwapens aaan boord word derhalve even vergeten.
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

 4. Mea MoresZn

  It’s a mad, mad, mad world. Degenen die Het Volk mobiliseren voor meer vrijheid en democratie en o.a. Wilders mee samenwerkt in hetzelfde territoriale gebied waar ook de NATO actief is, lenen de eersten deels geld uit de Russiche deviezenpot waarover een semi-autocratische regerende Poetin het laatste woord heeft.

Reacties niet toegestaan