Basisscholen moeten nog meer bezuinigen

Basisscholen moesten vorig jaar al 6000 voltijdsbanen schrappen. Maar nog maken de meeste scholen verlies. Dat schrijft de Volkskrant vandaag op basis van een onderzoek van Deloitte. De oorzaak van de problemen is dat de overheidsbijdragen teruglopen. 'De btw-verhoging, stijgende energielasten en bezuinigingen op het voortgezet onderwijs kunnen straks nog meer banen gaan kosten,' zegt Sjirk Huizinga van Deloitte in de krant. In het voortgezet onderwijs zijn de problemen minder groot. De scholen bezuinigingen daar niet alleen op personeel, maar ook op materiaal en huisvesting.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Koos_Koets

  Hoe dom kan je als land zijn?
  Investeer in de jeugd, in de toekomst.
  Beter kan je je geld niet besteden.

 2. Kruisnet

  Welnee, het gaat uitstekend met het basisonderwijs:http://www.tctubantia.nl/regio/11713197/Ontsteltenis-over-skybox-Consent-bij-FC-Twente%2C-PvdA-stelt-Kamervragen.ece

 3. reinos

  Nog geen 10 jaar geleden werd de Pabo deeltijd bij een bepaald ondergrens in inkomen behoorlijk gefinancieerd. Volgens mij het volledige collegegeld. Dit omdat er een schreeuwend tekort aan leerkrachten was. Nu is het gewoon als je op de Pabo zit een verloren studie en vraag mij af of de Universitaire Pabo nog enige functie heeft. Ik ben benieuwd over 10 jaar. Schreeuwend te kort aan juffen en meesters.

 4. grasspriet

  Ik vind dat het onderwijs gewoon maar helemaal afgeschaft moet worden. Net als de zorg trouwens. Het is allemaal veel te duur.

  Dat geld kan veel beter besteed worden aan oorlogsvoertuigen en bommen waarmee we de vrede gaan brengen in Oostweggiestan.

 5. jantje uitnederland

  Wel frapant dat sinds het van de managers en commissies stikt in het onderwijs, de verliezen steeds verder oplopen.
  Laten voor een keer ons verstand gebruiken en teruggaan naar de situatie van voor de mammoetwet. Toen stond het NL onderwijs, wereldwijd bekend als het beste. Landen als Zuid-Korea hebben het bij ons afgekeken in die tijd.

Reacties niet toegestaan