22%: waarom de nazi’s in Griekenland zo populair zijn

Volgens alle peilingen is Gouden Dageraad, de racistische neo-nazi partij in Griekenland de derde partij van het land, met meer dan 20 procent steun. Sommige peilers zeggen 20 %, andere 25 %. Een van de geheimen van Gouden Dageraad is dat ze veel sociaal werk doen: vooral in gemengde buurten zorgen ze voor 'echte Grieken' door klusjes te doen voor ouderen, door voedselbanken, door sociaal werk. Het ene moment zijn ze op bloedige klopjacht op niet-Grieken, het andere helpen ze oude dametjes oversteken. En het werk. Allebei

Bron(nen):   Business Insider      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Tsja, eigenlijk heel logisch.

 2. Templein

  De Duitsers moesten fors bezuinigen in 1920 vanwege schuldbetalingen aan Engeland en Frankrijk. De inflatie liep hoog op. De armoede dus ook.
  Toen kwam Hitler met zijn sociaal beleid, maar óók met borstklopperij, van ‘wij Duitsers zijn de übermenschen’. En ze gaven de Joden de schuld van alle ellende in de wereld.
  Godwin moet je niet aanroepen om een discussie te winnen, maar je mag natuurlijk wel parallellen trekken.
  Mijn punt is dat de gewone Grieken haast onmenselijk moeten bezuinigen, maar dat ze ook nog een schop nakrijgen van de doorsnee Europeaan/Nederlander die hen voor luiwammesen uitmaakt.

  Laten we ze ondersteunen in het behoud van hun waardigheid en van ons respect voor hen.

  • kletsmajoor

   “… Laten we ze ondersteunen in het behoud van hun waardigheid en van ons respect voor hen. …”

   Dat hebben we al gedaan vanaf het moment dat Griekenland in de eurozone kwam. Zie wat er van gekomen is! De zachte heelmeesters hebben weer eens stinkende wonden gemaakt.

   Het is voor niemand leuk maar alleen een schokbehandeling gaat de Grieken doen inzien dat de goede tijden nooit meer terugkomen en dat ze op eigen kracht hun land weer moeten opbouwen en dat dit tijd, zweet en tranen gaat kosten.

   (in antwoord op Templein)
   • Templein

    Of een shockbehandeling de weg is? Ik kan daar niet goed over oordelen. Maar als ik de analyse volg van Naomi Klein dan is het een doctrine.
    In het normale leven geven shocks vooral gevoelens van machteloosheid. Dan valt een samenleving uit elkaar. Er moet juist op de een of andere manier een brede vertegenwoordiging zijn van het volk voor de wederopbouw.

    Toch was ik er niet op uit om dat te zeggen.
    Het gaat erom dat de Grieken met respect bejegend worden, wat voor eisen er dan ook op tafel komen. Ze dienen het gevoel van eigenwaarde te behouden en een perspectief te hebben. Dat geldt voor ons allemaal. Anders komen er andere ontsporingen en die kunnen generaties lang duren.

    (in antwoord op kletsmajoor)
 3. Desperanto

  Ik snap die Grieken niet. Ze hebben toch al behoorlijk wat nare ervaringen gehad met fascisten/nazi’s/kolonels. Trappen ze er toch wéér in.

  • FloatingSoulPeter

   Tsja, ik zat nog een filmpje bekijken hoe de grote oorlog of wereld oorlog werd aangezwengeld. Knap stukje werk en in elkaar geflanst. Toen kwam er nog 1 achter aan. Ook weer door die moffen. En de 3de ontstaat weer op vrijwel identieke gronden. Alhoewel hoe mensen zo ver komen blijft vaag, maar ik zie de rode draad. Het heeft alles met ego te maken en hebzucht. Iedereen heeft een ego, das dus niet het probleem. Uit onvrede en ongenoegen ontstaan de meest bedreigende situaties voor de (hele) mensheid. Het is vaak een samenloop van konflikten … partij kiezen. We hebben nu vrijwel alle ingrediënten met een onstabiel Europa dat als los zand aan elkaar hangt.
   De Amerikanen domineren de wereld, maar niet lang meer.
   Als de koek op is breekt de pleuris zichtbaar uit.
   Nu gaat alles nog vrijwel onzichtbaar achter de schermen en proberen ze de 3de wereld oorlog te maskeren.
   Het loopt niet helemaal zoals gepland.

   Die Balkantroep is niet de eerste keer.
   Geef gewoon toe dat we mekaar het licht niet in elkaars ogen gunnen. 😉
   Afgunst, jaloezie, haantje de voorste en noem al onze slechte eigenschappen maar op maken er weer een vurrukkullukkuh soep van.

   De meeste mensen zijn bang voor socialisme.
   We zouden eens geen slavernij meer hebben.
   De slavernij is nooit afgeschaft,
   En de techniek mag dan geweldig zijn, maar zolang mensen nooit veranderen blijft het hier altijd een soepzooitje.

   Ga toch eens iets echt zinnigs met je leven doen in plaats van altijd maar verdeeldheid te zaaien en te onderdrukken.
   De Amerikanen zijn daar natuurlijk meesters in het geworden.
   Meesters in het kwaad. Echter hebben ze met de islam zelf hun eigen graf gegraven en Christenen doen daar graag aan mee hun eigen doodvonnis tekenen.
   Hoe wil je de islam de grond in stampen ?
   Het werkt niet. Had dat geloof laten slapen.
   Nee, gaan ze slapende honden wakker maken om er zelf nadeel aan te hebben. 😉

   Nee, ik zat er niet meer op te wachten om zomaar, voor niks, naar de andere kant geholpen te worden.
   Roei al die geloven maar uit. het zaad van al het kwaad.
   Weg ermee en alles gewoon delen.
   Of allemaal weer ten onder gaan net als al die vorige beschavingen die zomaar ineens verdwenen en die ze nooit meer hebben terug gevonden.

   (in antwoord op Desperanto)
 4. erik ouwehand

  dat krijg je als EU de democratie van Greece weg haalt, de grieken moeten de euro uit, we moeten allemaal de euro uit! we moeten terug naar economische samenwerking! niet naar een federale unie geregeerd door apen die nog nooit van hun leven hebben gewerkt!

  UKIP FTW!

Reacties niet toegestaan