Regime Assad stopt kinderen in cel met ontbindende lijken

Niemand wordt ontzien in het conflict in Syrië. Ook kinderen niet. Ze worden ontvoerd, opgesloten en gemarteld. Dat onthult de Britse liefdadigheidsinstelling Save the Children. Kinderen vertelden de organisatie dat ze elektrische schokken kregen en dat ze in cellen werden gestopt met lijken in staat van ontbinding. Wael van 16 was getuige hoe een jongen van zes werd gemarteld, 'erger dan alle anderen'. ‘Hij kreeg drie dagen lang geen eten en water. Hij was zo zwak dat hij telkens flauwviel. Hij werd regelmatig geslagen.' Wael zag hem sterven. 'Hij wist het drie dagen vol te houden en ging toen dood. Hij was de hele tijd doodsbang. Ze behandelden zijn lichaam alsof hij een hond was.’ De 17-jarige Mohammad vertelt over een demonstratie in zijn dorp. Daarbij waren ook een aantal kinderen. Als straf gingen gewapende mannen de school binnen en pikten er 50 kinderen uit. ‘Ze namen ze mee en trokken hun vingernagels uit. De meeste kinderen waren niet ouder dan zes jaar, pas zes jaar. ' Bijna alle kinderen die Save the Children sprak zijn getraumatiseerd doordat ze een familielid hebben zien sterven in het conflict dat sinds maart 2011 duurt. Het verslag van de organisatie komt op de dag nadat VN-gezant Brahimi zei dat hij geen alomvattend plan had om vrede in het land te brengen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Ik vraag me telkens af waarom dit soort berichten hier worden geplaatst.
  Worden we hier beter van met elkaar?
  Kunnen we er wat aan doen?
  Of is het om ingrijpen te rechtvaardigen?

  Het is vreselijk wat er gebeurt maar het zijn éénzijdige verhalen waarvan we de achtergrond en redenen niet kennen.
  Dus wat moeten wij ermee?

  • André Somers

   Pardon? Je hebt “de achtergrond” nodig om te weten of je het martelen van kinderen te rechtvaardigen of afkeurenswaardig vindt? Dat meen je toch niet hoop ik?

   Mij lijkt dat martelen in het algemeen, maar het martelen van kinderen in het bijzonder nooit maar dan ook nooit acceptabel is. Door wie het ook gebeurd, en om welke reden dan ook. Daar kan geen “achtergrond” of “reden” wat aan veranderen.

   (in antwoord op grasspriet)
 2. Willem Brouwer

  Vertel dit maar eens in Iran

 3. Karel Kritisch

  Misselijkmakend nieuws, mijn maag draait hiervan om. Vreselijk als kinderen de dupe worden van de puinhoop die de grote mensen van de wereld maken.

Reacties niet toegestaan