Paniek in Obama-kamp?

Is er al paniek in het Obama-kamp? Het gaat  ineens erg snel. Mitt Romney loopt  razendsnel in op Barack Obama. De president heeft sinds de conventies van augustus steeds een comfortabele voorsprong van tussen de drie en ruim vier procent. Obama leek ook op rozen te zitten door talrijke blunders van Romney. Maar het voor Obama rampzalig verlopen debat van woensdagavond gooit de race wijd open. Romney heeft nu nog maar 1.8 procent achterstand. Een week geleden lag Obama nog 4.3 procent voor. Dit blijkt uit een overzicht van RealClearPolitics waarin een aantal opiniepeilingen zijn samengebracht. Deze opinie-cijfers kunnen een te somber beeld voor Obama schetsen omdat daarin  nog nauwelijks de effecten verwerkt zijn van de meevallende werkloosheidscijfers van vrijdag. Dat kan Obama een oppepper geven. Zeker is dat het volgende debat tussen de twee kandidaten (16 oktober) nu wel heel belangrijk wordt. Is Romney weer superieur? Of komt Obama sterk terug? En vervolgens moet je deze peilingen omrekenen naar de kiesmannen per staat. Bij die telling ligt Obama nog fors voor om Romney. Maar dat kan omslaan als Romney Obama nog dichter nadert in de 'popular vote'. In 'swingstates' als Colorado, Florida, North-Carolina, Ohio en Virginia loopt Romney snel op Obama in.

Bron(nen):   RCP  CNN  http://host.madison.com/news/national/government-and-politics/debate-jobs-report-shake-up-presidential-race/article_e4343b11-cc4f-5d15-9a84-497b3e15b231.html  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Onno Filippo

    Tja, wat is beter? Een professor en sociaal werker die zijn centrale bank eindeloos de geldpers aan laat staan om de uitkeringen te kunnen financieren of iemand die zakelijk gezien beter onderlegd is, op zijn tijd ook enigzins een sociaal trekje kent, maar uiteindelijk overduidelijk (bijna openlijk) de belangen van het grote geld dient? Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit. De ware macht zit in het congress waar de poppetjes voor geld te koop zijn en die alles wat de special interests niet zint vetoën.

  2. Marridge

    Het debat van afgelopen woensdag was inderdaad desastreus voor Obama. Volgende week wordt ie door Mitt Romney onder handen genomen betreffende foreign policy. Dan mag hij verklaren waarom hij die Benghazi zaak in Libie zo vreselijk in de soep heeft laten draaien en waarom hij en Ms. Clinton zo gelogen hebben. Weg met die vent. We gaan schoon schip maken hier volgende maand.

Reacties niet toegestaan