Mitt Romney: ‘Ik zou de Syrische rebellen wel bewapenen’

Mitt Romney zal vandaag een oproep doen om het conflict in Syrië te laten escaleren. De Republikeinse presidentskandidaat zal tijdens een toespraak over buitenlandse politiek voorstellen om de opstandelingen in Syrië te bewapenen met zware wapens zodat ze die kunnen inzetten tegen de tanks, helikopters en straaljagers van president Assad. Dat meldt The Guardian. In uittreksels op voorhand gepubliceerd opende Romney, als hij president wordt, het vooruitzicht van een Amerikaans-Iraanse proxy oorlog (een oorlog bij volmacht) uitgevochten in Syrië. 'Iran stuurt wapens naar Assad, omdat ze weten dat zijn ondergang een strategische nederlaag voor Iran is. We moet krachtig samenwerken met onze internationale bondgenoten om de Syriërs die Iran de nederlaag kunnen toebrengen te steunen, in plaats van aan de zijlijn te blijven staan', aldus Romney. Barack Obama is terughoudend in het sturen van wapens omdat hij vreest dat het conflict misschien uitmondt in een regionale oorlog.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Je gaat je gang maar. Voor de mensheid is het allang te laat. Er valt niks meer te redden.
  Wat komt er na Iran ?
  Je zaait alleen maar haat en als AQ er achter zit en die wint het wel van Amerika heb je groter probleem.
  En dan heb je die oliestaatjes nog die de moslims misbruiken en AQ wapens e.d. geeft.

 2. André Somers

  Ja, goed idee: laten we nog een keer een lading facties die niets anders gemeen hebben dan dat ze van Assad afwillen bewapenen, alleen maar omdat Assad de steun heeft van Iran. En als Assad dan gevallen is, dan gaan al die groepjes natuurlijk netjes en braaf samenwerken en hun wapens weer inleveren toch? En de chaos die de van van Assad met zich mee gaat brengen gaat geen nieuwe grond voor allerlei extremistische groepjes opleveren, toch? Dream on. De taliban zijn ook getraind en bewapend door de VS. Blijkt ook al zo’n goed idee achteraf, toch?

  Wat je ook doet: Syrië is een wespennest waar je nooit zonder kleerscheuren uitkomt.

 3. giegel

  Romney’s manier om banen te creeeren, bakken geld uitgeven aan oorlogen
  Vervolgens de democraten beschuldigen van slecht economisch beleid. In Amerika is het andersom, daar potverteert de rechtse politieke garde. Obama is nog steeds druk bezig de schulden van Bush’s oorlogen weg te werken.

  • André Somers

   Leuk ook dat hij geen geld wil uitgeven aan PBS (met o.a. Sesamstraat) omdat hij dat “van China moet lenen”, maar kennelijk wel aan het bewapenen van Syrische milities. Hoeft hij daarvoor niet te lenen dan?

   (in antwoord op giegel)

Reacties niet toegestaan