GroenLinks moet zich opheffen, vindt Nederland

Een meerderheid van de Nederlandse kiezers vindt dat GroenLinks zich het beste kan opheffen. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. 51 procent vindt dat  de partij ermee moet ophouden. 36 procent is het daarmee oneens en 13 procent weet het niet. Een fusie met een andere partij is niet zo’n goed idee, vinden de meeste stemmers. In samengaan met de PvdA ziet slechts 21 procent iets, terwijl 20 procent aansluiting bij D66 de juiste optie vindt. GroenLinks staat in de peilingen van De Hond en in die van Synovate op 2 zetels. In de verkiezingen werden er 4 behaald, een daling van 6 ten opzichte van het zetelaantal daarvoor. Ooit waren het er 15, maar dat is heel lang geleden

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Le_bon_sauvage

  Dit onderzoek is natuurlijk maar een deHondje, maar ik moet wel zeggen, door de opinievorming rondom GL ontwikkelt een normaal mens een heel cynisch beeld over de Nederlandse kiezer.

 2. Niegol

  Tja… Een partij die max 12 zetels gehaald heeft (van de 150). Dat betekend dat (zoals bij de meeste Nederlandse partijen) er nooit een stuen van 50% heeft bestaan. Nogal wiedes dat je 50% kunt vinden die niets met de toekomst van zo’n partij heeft…
  Ik vraag me af wat de vergelijkbare getallen voor bijvoorbeeld PVV, SGP, CDA etc zijn. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat 50% van Nederland vind dat de SGP of de PVV vooral geweldig lang door moeten gaan.

  Oftewel, het zoveelste voorbeeld van een onzin statistiek waar niemand iets aan heeft en die vooral dient voor de beeldvorming.

  Bestaat er in Nederland nog echte journalistiek?

 3. Templein

  GroenLinks kan weer een frisse, vooruitstrevende partij worden als ze echte successen boekt op het gebied van privacy, energievoorzieningen dicht bij huis en sociale zekerheden.
  Laat haar maar weer het slimme keffershondje worden om de PvdA vooruit te jagen. Laat haar vooral bevlogen blijven of eigenlijk: weer worden.

  • besserwessie

   Fris en vooruistrevend?? Achterbaks en crimineel zult u bedoelen.

   (in antwoord op Templein)

Reacties niet toegestaan