Ophef in de VS: Gingen deze grappen over Trump te ver?

Ieder jaar tijdens het Correspondent’s Dinner mag een komiek zijn beste grappen en grollen maken over de Amerikaanse president. Deze keer aan comedian Michelle Wolf de eer. Maar volgens velen ging ze veel te ver.

Nadat de president op de hak is genomen, krijgt hij zelf de kans om de pers te bespotten, maar Trump liet dit jaar verstek gaan. Zijn woordvoerder moest de honneurs waarnemen. En die werd afgemaakt door Wolf. Ze maakte haar uiterlijk en makeup belachelijk en noemde haar een ‘blanke oom Tom’, omdat ze een ‘slaaf’ zou zijn van Trump zonder in verzet te komen. Woordvoerder Sarah Sanders voelde zich zichtbaar ongemakkelijk.

Het optreden van Wolf verdeelde de VS. Een presentator van het relatief linkse NBC bood haar excuses aan voor alle beledigingen en ook The New York Times werd het te gortig. Een grap over abortus schoot de Republikeinen dan weer in het verkeerde keelgat. “Ik weet dat velen van jullie ontzettend tegen abortus zijn. Tenzij het bij jullie geheime minnares is,” sneerde Wolf.

Maar de comédienne kreeg ook veel bijval. De avond is immers bedoeld om dingen te kunnen zeggen die je in veel andere landen niet mag zeggen, aldus velen.

Oordeel zelf:

Bron(nen):   RTL Nieuws